DR DARIJA NIKAD NIJE BILA JASNIJA: Ako se drugi talas virusa korona vrati nikada NEĆE BITI ONAKO KAKO JE BILO
 Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević, Foto: RTV Pink printscreen

SIGURNA JE

DR DARIJA NIKAD NIJE BILA JASNIJA: Ako se drugi talas virusa korona vrati nikada NEĆE BITI ONAKO KAKO JE BILO

Kako je rekla, čak i ako se vrati, po njenom mišljenju, to nikada neće moći da bude tako veliki i nagli skok kao što je to bilo prvi put

Objavljeno:

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je epidemiološka situacija s korona virusom mnogo bolja i da ima trend pada."Nekako se očekivalo u javnosti da će taj broj linearno da opada. Mi se nalazimo na tom delu krivulje trenda pada", rekla je Kisić Tepavčević gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Navela je da je najvalidniji pokazatelj stanja koji broj od ukupnog broja slučajeva ima teže forme bolesti.

"Imamo i sve veći broj dana kada nemamo smrtnih ishoda", rekla je Kisić Tepavčević.

Drugi talas virusa neki već najavljuju za jesen, a na pitanje da li se može i očekivati, je rekla da je teško pričati o drugom talasu kada još ni prvi nije prošao.

"O drugom talasu možemo da pričamo onog momenta kada vidimo da više nema prijavljenih, pa da imamo novo razbuktavanje", navela je Kisić tepavčević.

Kako je rekla, čak i ako se vrati, po njenom mišljenju, to nikada neće moći da bude tako veliki i nagli skok kao što je to bilo prvi put.

"Sa druge strane iz objektivnih razloga ne može zato što sada znamo i šta nas očekuje, pripremljeni smo, imamo mnogo više iskustava negoi što smo imali na početku", kazala je.

Napomenula je da ni za jednu virusnu infekciju, pa ni koronu, nema uzročnog leka, ali za koronu nema ni vakcine.

Istakla je da uprkos dobrim pokazateljima ne smemo da se opustimo i da će pridržavanje mera ostati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.