DRAMA U HAGU! RATKO MLADIĆ KRITIČNO: Posle operacije krenule komplikacije, stanje je vrlo ozbiljno!
Posle operacije krenule komplikacije, Foto: Profimedia

ozbiljna situacija

DRAMA U HAGU! RATKO MLADIĆ KRITIČNO: Posle operacije krenule komplikacije, stanje je vrlo ozbiljno!

Njegov sin Darko Mladić tvrdi da su mu se posle operacije debelog creva, kada mu je odstranjen i deo, pojavile brojne zdravstvene komplikacije

Objavljeno:

Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, životno je ugrožen. Stanje mu se naglo pogoršalo posle operacije debelog creva pre oko dva meseca, a porodica tvrdi da i dalje ima unutrašnje krvarenje, da se od njih krije medicinska dokumentacija, te da bi Mladić u takvom stanju morao da bude u bolnici, a ne u zatvoru!

Njegov sin Darko Mladić tvrdi da su mu se posle operacije debelog creva, kada mu je odstranjen i deo, pojavile brojne zdravstvene komplikacije, što u Hagu uporno ignorišu. Prema poslednjim informacijama do kojih porodica Mladić došla, general je prema svim parametrima loše, a srpski lekari upućeni u njegovo lečenje procenili su da on hitno treba da bude prebačen u bolnicu.

- Moj otac je veoma loše. Naši medicinski eksperti smatraju da ima unutrašnje krvarenje i da ga tamo ne leče na pravi način. Loša mu je krvna slika, hemoglobin je u crvenoj zoni, prema nekim parametrima, kako su nam objasnili, svega 4,4 što je alarmantno. Nismo dobili nikakva dokumenta o njegovom zdravstvenom stanju, niti preduzimaju adekvatne mere za njegovo lečenje. General je slab, iscrpljen i mi se bojimo da bi mogao najgori ishod da mu se desi, on je kritično - naveo je Mladić.

Predsednik Međunarodnog suda u Hagu Karmel Ađijus juče je pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku najavio da će procesi optuženima za zločine u bivšoj Jugoslaviji biti okončani u prvom delu 2021. godine, uključujući Mladića. Podnoseći polugodišnji izveštaj o radu sudskog mehanizma u Hagu, pravnog naslednika Haškog tribunala, sudija Ađijus istakao je da je do odlaganja došlo zbog pandemije korona virusa.

Komentarišući najavu Ađijusa, Mladićev sin ističe da nije prvi put da se suđenje pomera.

- Njihove termine treba uslovno shvatiti, očigledno je zbog korone i generalovog zdravstvenog stanja došlo do novog pomeranja. S obzirom na njegovo zdravstveno stanje, nama kao porodici je najvažnije da mu se spase život - rekao je Mladić. Podsetimo, Ađijus je ranije pred SB UN najavio da će pravosnažna presuda Mladiću biti izrečena do kraja ove godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.