KORONAVIRUS U ŠKOLI U BEOGRADU: Zaražen đak koji je prisustvovao pripremnoj nastavi, svi moraju na TESTIRANJE
Đaci / Ilustracija, Foto: EPA/Shepherd Zhou

VIRUS I DALJE HARA

KORONAVIRUS U ŠKOLI U BEOGRADU: Zaražen đak koji je prisustvovao pripremnoj nastavi, svi moraju na TESTIRANJE

Nakon pripremne nastave se saznalo da je pozitivan koronu

Objavljeno: 07:38h

U Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik, nakon što je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima, pozitivan na korona virus.

Ovu informaciju sa redakcijom "Blica" podelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitinim dečakom, prisustvovao pripremi.

- Nakon što je priprema završena rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na Kovid-19. I njegova majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti - kaže za "Blic" N.M.

Da je učenik pozitivan na korona virus za "Blic" je potvrdila i direktorka Osnovne škole "Vladimir Rolović", Marija Čekanović, koja nam je rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

- Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na korona virus. Što se tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao - kratko je rekla direktorka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.