PONOSNO LJUBIM SRPSKI PASOŠ! Amerikanac Čarls konačno postao građanin Srbije
Čarls Kater, Foto: Facebook printscreen

bravo

PONOSNO LJUBIM SRPSKI PASOŠ! Amerikanac Čarls konačno postao građanin Srbije

Čarlsa zbog velike ljubavi prema Srbiji i njenom narodu već zovu po naški Katerić

Objavljeno:

Amerikanac Čarls Kater (43), koji živi u Novom Sadu, konačno dočekao ostvarenje dugogodišnjeg sna: Srbija mi znači sve, a glavni razlog zbog kojeg sam želeo ovaj dokument jeste ponos. Prijatelji ga zovu - Katerić

Verovanje da, kada se nešto silno želi, to se i ostvari, u pravom smislu se dogodilo Čarslu Kateru (43), iz Amerike, preciznije Ilionisa, koji je nedavno dobio srpski pasoš i ličnu kartu. Ovaj Amerikanac, koji živi u Novom Sadu i obožava našu zemlju, srećan je što je posle gotovo decenije postao državljanin Srbije.

Čarls, koga zbog velike ljubavi prema Srbiji i njenom narodu već zovu po naški Katerić, ne krijući radost zbog novonastale situacije i za njega velikog događaja u životu, kaže da jeste trajalo deset godina, ali se konačno desilo.

- Vlada Srbije mi je dala državljanstvo kao počasnom građaninu - oduševljeno je obelodanio Kater, koji se dobijanjem srpskog pasoša pridružio mnogim inostranim sportistima, umetnicima, glumcima, humanitarcima koji vole i cene Srbiju.

- Sada sam ponosan Srbin!

Ovekovečujući fotografijom i zvanično za njega najsrećniji trenutak, kako drži u rukama američki i srpski pasoš, Čarls je rekao: - Ono što je najbolje, mogu da ostanem ovde koliko želim. Ne moram da brinem o jednogodišnjim vizama. Moj život je postao sto puta bolji. Ali glavni razlog zbog kojeg sam želeo ovaj pasoš jeste ponos. Ova zemlja mi znači sve.

Čarls je iz Amerike u Srbiju došao 2010. godine, posle svađe sa jednim Srbinom na društvenoj mreži na stranici "Ja mrzim Ameriku". Na kraju rasprave Srbin mu je rekao da dođe u našu zemlju i da se sam uveri u to kakva je. Čarls ga je poslušao. Posle nekoliko poseta Srbiji, odlučio je da se ovde preseli, i sada je u Novom Sadu.

Sa svakim novim danom Čarls je sve više upoznavao Srbiju i njene lepote, nailazeći na naše čuveno gostoprimstvo i ljubaznost. Na društvenim mrežama je postavljao snimke i fotografije i strancima objašnjavao prednosti života u Srbiji, a njegova objava iz 2018. godine povodom godišnjice NATO agresije i bombardovanja naše zemlje izazvala je posebnu pažnju javnosti.

Osvedočeni zaljubljenik u Srbiju tada je preko društvenih mreža podsetio veliki broj svojih prijatelja i pratilaca da su zemlje članice Severoatlantske alijanse 24. marta počele bombardovanje Srbije.

- Pre 19 godina Klinton, Bler i NATO prekršili su međunarodno pravo otpočevši svoju tromesečnu kampanju bombardovanja srpskog naroda - objavio je tada Čarls.

- Uništili su skoro svaki most u zemlji, mnogobrojne fabrike, nekoliko bolnica, putnički voz, električne centrale, kinesku ambasadu, zgradu RTS-a i brojne stambene objekte. Nelegalno bombardovanje je ubilo 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava.

"DOBIO" I SLAVU

Povodom dobijanja srpskog pasoša i lične karte, Čarls misli da bi možda 5. jun, kada ih je dobio, trebalo da bude njegova slava. Sa našim dokumentima može da glasa, kupuje nekretnine, da putuje u Rusiju, Kinu i na Kubu bez vize.

NAJVEĆI PROBLEM PADEŽI

ZA Katera, kako tvrdi, u Srbiji biti Amerikanac nije problem. U našoj zemlji mu se sviđa i to što i u tri izjutra može da šeta gradom i da zaustavi bilo koga da ga nešto pita.

- Naravno, ljudi ovde govore engleski, hoće da vam pomognu - kaže Čarls. - U SAD mislim da se ne ponašamo tako dobro prema strancima. U Americi je sve brzo, a ovde mi se dopadaju ljudi, mnogo su drugačiji nego u Americi. Ipak, najveći problem za mene su padeži.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.