UŽASNA POSLEDICA KORONE: Muškarci koji su je preležali MOGU DA OSTANU STERILNI!
Ispitavanja, Foto: Pixabay/Ilustracija

jako čudno

UŽASNA POSLEDICA KORONE: Muškarci koji su je preležali MOGU DA OSTANU STERILNI!

Studije se temelje na biopsiji tkiva testisa 12 muškaraca koji su preminuli od koronavirusa, a testirali su i tkivo iz pluća

Objavljeno:

Naučnici sa Sveučilišta Tufts i Medicinskog fakulteta Gongii u Kini objavili su znanstvenu studiju prema kojoj koronavirus može oštetiti testise i uzrokovati smanjenu plodnost kod muškaraca.

Iako su pronašli malo dokaza koji upućuju na prisutnost virusa u testisima, otkrivene su promene u nekoliko vrsta testikularnih stanica koje mogu uticati na plodnost.

Kod muškaraca koji su bili pozitivni na COVID-19 nađene su promene semenih kanalića koje najviše uznemiruju jer u njima nastaju spermatozoidi. Zbog takvih staničnih promena proizvedene polne ćelije mogu biti oštećene.

Naučnike zabrinjava činjenica da bi oštećenje nastalo na semenim kanalićima moglo dovesti do smanjenog ili potpunog prekida proizvodnje spermatozoida kod pacijenta koji su se oporavili od COVID-19, navodi se u članku koji je objavljen u časopisu European Eurology. Još uvek je u toku naučna recenzija, prenosi Daily Mail.

Studiju temelje na biopsiji tkiva testisa 12 muškaraca koji su preminuli od koronavirusa, a testirali su i tkivo iz pluća.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/VL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.