SEKRETAR MINISTARSTVA ZDRAVLJA IMA NOVE DETALJE O KOVID PACIJENTIMA: Zna se gde idu teži, a gde lakši pacijenti
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić, Foto: Youtube printscreen

OD SADA OVAKO

SEKRETAR MINISTARSTVA ZDRAVLJA IMA NOVE DETALJE O KOVID PACIJENTIMA: Zna se gde idu teži, a gde lakši pacijenti

Vekić je naveo da će u narednih sedam dana biti zatvorene kovid bolnice KBC Zemun i KBC ''Dragiša Mišović'

Objavljeno:

Privremena kovid bolnica na Beogradskom sajmu biće zatvorena večeras, a novozaraženi sa blagom kliničkom slikom ili bez ikakvih tegoba ubuduće će biti smešteni u Specijalnoj bolnici za interne bolesti u Mladenovcu, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

On je dodao da će pacijenti sa težom kliničkom slikom i na respiratoru biti prebačeni u kovid bolnicu u VMC Karaburma.

Vekić je naveo da će u narednih sedam dana biti zatvorene kovid bolnice KBC Zemun i KBC ''Dragiša Mišović'' odakle će pacijenti na respiratoru i sa težim oblikom infekcije biti prebačeni u bolnicu na Karaburmi.

''Na sličan način biće zatvorene i kovid bolnice po Srbiji, pre svega u Leskovcu, Nišu i Novom Sadu. Biće predodređene ustanove za hospitalizaciju obolelih sa najblažom slikom, a biće ostavljena određena odeljenja u kliničkim centrima u Nišu i Novom Sadu za zbrinjavanje najtežih pacijenata'', rekao je Vekić novinarima ispred privremene kovid bolnice na Beogradskom sajmu iz koje je prvih 16 pacijenata danas oko podne prebačeno u Mladenovac.

Vekić je kazao da će do kraja dana u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu biti prebačeni i ostali oboleli od korona virusa, kojih je ukupno 45, dodajući da se čekaju rezultati od 57 juče testiranih pacijenata.

''Očekujemo da će većina pacijenata, koji su juče testirani, biti negativni, tako da će u toku dana biti pušteni kući, a svi koji su pozitivni biće prebačeni u Mladenovac. Transport svih pacijenata trebalo bi da se završi do kasnih večernjih sati i time zatvori privremena bolnica na Sajmu'', rekao je Vekić.

Upitan za stanje pacijenata koji se prebacuju u Mladenovac, Vekić je rekao da oni imaju blagu kliničku sliku i da se očekuje da će posle drugog negativnog testa vrlo brzo napustiiti i bolnicu u Mladenovcu.

Vekić je naveo i da najnoviji broj novozaraženih, kojih je juče bilo 69, nije zabrinjavajući s obzirom na to da je, kako kaže, testirano više od 5.000 ljudi.

Dodao je da se pokazalo da 99 odsto novootkrivenih slučajeva u poslednje vreme imaju najblažu kliničku sliku i da nemaju tegobe, ali da se izoluju iz preventivnih razloga i kako ne bi širili virus u neposrednom okruženju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.