ISTIČU VAM DOKUMENTA? Sve možete da završite BEZ ČEKANJA, lako je! OVO SU SVI KORACI
Pasoš, Foto: Profimedia

detaljno objašnjenje

ISTIČU VAM DOKUMENTA? Sve možete da završite BEZ ČEKANJA, lako je! OVO SU SVI KORACI

Oni koji imaju otvoren nalog potrebno je da se samo prijave i nakon uspešne prijave da zakažu svoj termin

Objavljeno: 04.06.2020. 15:50h
  • 10

Ako su vam istekla dokumenta, lična karta ili pasoš, termin za izdavanje novih dokumenata možete u samo nekoliko koraka da zakažete preko portala e-uprave. Neophodno je samo da se registrujete na sajtu i unesete neophodne podatke. Oni koji imaju otvoren nalog potrebno je da se samo prijave i nakon uspešne prijave da zakažu svoj termin.

KORAK 1

Kada u pretraživač ukucate "e-uprava", na zvaničnom sajtu u desnom uglu pojaviće se opcija prijava/registracija. Ako ste se ranije već prijavljivali, neophodno je samo da ukucate korisničko ime i lozinku. A ako ovu opciju koristite prvi put, neophodno je da popunite celu prijavu kako biste se uspešno registrovali i otvorili svoj nalog na portalu e-uprave.

KORAK 2

Posle uspešne registracije, potrebno je da se prijavite na Portal i iz menija odaberete opciju "Usluga", a potom odmah kliknete i na opciju "Lična dokumenta". U zavisnosti od prijave za potrebna dokumenta možete izabrati kategoriju "lična karta" ili "pasoš", Kao i najbližu policijsku stanicu u kojoj ćete predati prijavu.

KORAK 3

Po odabiru policijske stanice kliknite na "pokreni uslugu". Zatim označite da se slažete sa uslovima korišćenja, pa na opciju "napred", proverite svoje podatke i zatim desnom gornjem ćošku "e-zakazivanje".

KORAK 4

Pretraživač će vam zatim ponuditi slobodne termine u okviru policijske stanice koju ste izabrali. Potrebno je da odaberete bilo koji beli kvadratić koji označava slobodan termin u periodu od 30 dana unapred. Nije moguće zakazivati termine danas za danas i nije moguće da se sledeći zahtev zakaže sve dok ne istekne 30 dana od prethodno zakazanog termina.

KORAK 5

Kada ste se uspešno prijavili, neophodno je da u zakazani termin odete u policijsku stanicu i predate dokumenta za izradu nove lične karte ili pasoša.

 

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media