VLASNICA DOMA ZA STARE ZAPOSLENIMA NAREDILA DA SAKRIJU DA ŠTIĆENICI IMAJU KORONU: Sad je ona zanemela
Foto: Novosti

STRAŠNO!

VLASNICA DOMA ZA STARE ZAPOSLENIMA NAREDILA DA SAKRIJU DA ŠTIĆENICI IMAJU KORONU: Sad je ona zanemela

Nakon saslušanja, osumnjičenoj B. D. je određen pritvor u trajanju do 30 dana

Objavljeno: 14:36h

Vlasnica Doma za stare "Radost" u Negotinu B. D. (61), koja je uhapšena zbog sumnje da je podstrekavala na izvršenje krivičnog dela teška dela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, na saslušanju u negotinskom Višem javnom tužilaštvu branila se ćutanjem.

Osumnjičenog se stavlja na teret da je tokom vanrednog stanja podstrekavala direktorku tog doma B.P. (31) da ne prijavi nadležnima da neki od korisnika imaju simptome Kovida-19, što je dovelo do širenja ove zarazne bolesti i smrti pet osoba.

- Reč je o tome da je virus ušao u dom među zaposlenima i korisnicima, a da to nije odmah prijavljeno nadležnim službama. Lečili su ih sami u početku, iako se tačno zna procedura, međutim umesto da se odmah prijave slučajevi sa mogućim simptomima koji ukazuju na pojavu virusa, oni su to zatajili - kaže naš izvor iz istrage.

Klupko je počelo da se odmotava kada su dve radnice doma otišle kod lekara, a posle testiranja im potvrđeno da su pozitivne na Covid-19.

B. D. se sumnjiči i da je podatke o korisnicima doma koji su tu boravili 2018. i 2019. godine unela u službenu evidenciju tek tokom aprila 2020.godine pa se tereti i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

- B. D. se sumnjiči za podstrekavanje, jer kada su se pojavili prvi simptomi, ona je, navodno, kazala da se to ne prijavljuje, što će biti provereno tokom istrage. Takođe, istragom će biti utvrđene sve okolnosti pa i šta je sve moglo da se spreči, a u narednom periodu će biti saslušani i radnici doma - dodaje naš izvor.

Policija je u maju uhapsila direktorku ovog doma B. P. (31) zbog sumnje da nije preduzela odgovarajuće mere za sprečavanje širenja kovida-19.

Nakon saslušanja, osumnjičenoj B. D. je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.