ČEKA SE ODLUKA VLADE SRBIJE DA SKLONI OVU STARU LADU NIVU: Dobro ste pročitali!
O ovom problemu izvestili su Borani preko društvene mreže Facebook, Foto: Printscreen/Ist media

NEVEROVATNO

ČEKA SE ODLUKA VLADE SRBIJE DA SKLONI OVU STARU LADU NIVU: Dobro ste pročitali!

O ovom problemu izvestili su Borani preko društvene mreže Facebook

Objavljeno:

Da bi se ova trula “lada niva” (sa fotografije) koja je u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede, uprave za veterinu rashodovala i poslala na otpad pod presu, potrebno je toliko koraka koji najbolje ilustruju birokratska pravila koja važe u Srbiji.

foto: Printscreen/Ist media

Ovo vozilo je godinama stajalo na parkingu kod Doma kulture, a kada je taj prostor asfaltiran, vozilo je jednostavno pomereno na betonski prolaz za pešake.

O ovom problemu izvestili su Borani preko društvene mreže Facebook, pa smo tragom te fotografije pokušali da saznamo kada će za Ministarstvo važiti pravila koja važe i za građane Borane koji moraju da uklone havarisana vozila, inače sledi prijava komunalne inspekcije i kazna.

Lokalna komunalna inspekcija očigledno nije imala hrabrosti da napiše kaznu Ministarstvu (tada bi se novac slio u budžet grada) i potencijalno ubrzalo uklanjanje olupine iz koje je izvučeno sve što je iole vredelo.

foto: Printscreen/Ist media

Prema informacijama do kojih smo došli, da bi se vozilo uklonilo, potrebno je da Ministarstvo o olupini obavesti Republičku direkciju za imovinu. Potom se radi kataloška procena vozila (koja je često višestruko puta manja od cene izlaska procenitelja koji se opet plaća novcem građana) a zeleno svetlo za prodaju krša otpadu daje, ni manje ni više, nego, pogodili ste, Vlada Srbije.

Poslednji korak je licitacija, a nameće se pitanje da li će “niva” nastaviti svoj život kraj gradskog parka ukoliko niko ne bude zainteresovan za brdo trule limarije.

Na vozilu je istaknut natpis da pripada Borkom okrugu, ali u okruzima u Srbiji načelnici nemaju ovlašćenja da preduzmu očigledno potrebne korake i sami donesu neke odluke, već za državu imaju ulogu “fikusa” i protokolste.

Jer, dok “niva” ne pronađe svoj put do zaslužene penzije, papiri će proći kroz mnoštvo ruku beogradskih birokrata.

Ili, možda budemo svedoci da vrana vrani ipak izvadi oko, odnosno da neko iz gradske uprave smogne snage i naloži komunalcima da rade svoj posao i podnesu prijavu protiv Ministarstva poljoprivrede.

Borani čekaju rasplet.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Istmedia.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.