DA LI JE OTKRIVEN LEK KOJI UBIJA KORONU?! Nestorović je upravo progovorio, Srbija u šoku!
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen/RTV Pink

otkrivena ubica korone?

DA LI JE OTKRIVEN LEK KOJI UBIJA KORONU?! Nestorović je upravo progovorio, Srbija u šoku!

Postavlja se pitanje da li ovi lekovi mogu da pomognu u lečenju virusa Covid 19

Objavljeno:

Tom se mišlju već neko vreme vode zaposleni u bolnicama u Njujorku koji obolelima od korona virusa daju famotidin, lek koji pomaže protiv gorušice.

Na taj način je do sada tretirano 187 pacijenata,a postoji nada da bi ih moglo biti više od 1.200.

- I istoriji medicine mnogo je primera kada je jedan lek korišćen u jednu svrhu pomogao u nekom totalno drugom problemu. Radimo testove kako bismo bili sigurni, a pacijenti primaju deset puta veće količine leka od uobičajenih - ističe dr Kevin Trejsi sa Instituta za medicinska istraživanja Feinstein.

Oglasio se Branimir Nestorović povodom ovoga i on kaže:

- Nije to ništa novo, ima milion lekova koji deluju na koronu. Svi ti inhibitori proteaza dobro deluju. Mi smo jurili nafamostat, korejski za pankreatitis i koji izvanredno deluje. Sada se daje i doksiciklin koji je naš antibiotik - kaže on.

Kažu da je do ovoga otkrića došlo tako što su naučnici ustanovili da ljudi slabijih primanja češće pate od gorušice. Ali je takođe ustanovljeno i da ređe obolevaju od korona virusa. Napravljen je model koji je pokazao da su korisnici leka protiv gorušice zaštićeniji od ostalih.

Postoji predpostavka da struktura famotidina zaustavlja umnožavanje virusa, što je ujedno i način na koji lekovi protiv HIV-a usporavaju širenje zaraze.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.