PANČEVO KAO DOBAR AMBIJENT ZA PRIVREDNIKE: Privredni savet okupio najuglednije privrednike grada (VIDEO)
Privredni savet okupio najuglednije privrednike grada, Foto: Pančevu treba

ambicija za rad

PANČEVO KAO DOBAR AMBIJENT ZA PRIVREDNIKE: Privredni savet okupio najuglednije privrednike grada (VIDEO)

U lokalnoj samoupravi smatraju da je potrebno da privreda formira okvire razvoja celog grada

Objavljeno:

Grad Pančevo na različite načine pomaže privrednicima kako bi napravio što bolji ambijent za njihov rad. Jedan od načina je i formiranje Privrednog saveta Grada Pančeva koji čine najugledniji privrednici i strukovne organizacije.

Na čelu Privrednog saveta je jedan odprivredni savet grada Pančeva najuspešnijih pančevačkih privrednika Miroljub Kršanin, vlasnik i direktor “Tehnomarketa” - firme koja posluje više od 30 godina širom sveta.

“Tehnomarket” je upravo završio i novu proizvodnu halu u čiju gradnju je uloženo milion i po evra, čime su potvrdili svoju nameru da nastave da šire svoje poslovanje u Pančevu.

U Pančevu se poslednjih godina sve veća pažnja posvećuje saradnji s privrednicima i izlaženju u susret njihovim potrebama, kako bi se povećala zaposlenost stanovnika ali i ekonomski razvila cela zajednica. Kako bi što efikasnije bila na usluzi privrednom sektoru, Gradska uprava Pančevo formirala je 2016. godine Privredni savet - stalno stručno i savetodavno telo, čiji su osnovni zadaci da inicira izradu razvojnih strategija i projekata, planova, podstiče i procenjuje realizacije razvojnih strateških planova, razvija mehanizme komunikacije i protoka informacija u cilju otvaranja grada prema domaćim i stranim investitorima i da kontinuirano prati situacije izazvane ekonomskom krizom. U lokalnoj samoupravi smatraju da je potrebno da privreda formira okvire razvoja celog grada. Privredni savet u Pančevu danas je funkcionalno telo koje administrira Odeljenje za Lokalno-ekonomski razvoj i čine ga u najvećem procentu privrednici. Ima 20 članova od čega ih je 18 iz privrede - i to podjednako raspoređenih iz sistema velikih, srednjih i malih preduzeća. Tu su i predstavnici bankarskog sektora, strukovnih organizacija odnosno Regionalne razvojne agencije i Regionalne privredne komore i Udruženja zanatlija. Svi oni imaju svoju ulogu i sve što je Pančevo uradilo u privrednom delu urađeno je uz konsultacije s privrednicima. Kako kažu privrednici okupljeni u ovom savetodavnom telu Gradske uprave, od početka imaju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i pre svega, gradonačelnikom, i rado su se odazvali pozivu da zajedno sa predstavnicima gradskih vlasti razmenjuju ideje i doprinesu razvoju grada. Na čelu Privrednog saveta je jedan od najuspešnijih pančevačkih privrednika Miroljub Kršanin, vlasnik i direktor “Tehnomarketa” - firme koja posluje više od 30 godina širom sveta. “Tehnomarket” je upravo završio i novu proizvodnu halu u čiju gradnju je uloženo milion i po evra, čime su potvrdili svoju nameru da nastave da šire svoje poslovanje u Pančevu. #pančevo #pancevutreba #juznibanat #vojvodina #srbija #privreda #privredniambijent #potrebe #zaposlenost #stanovnici #ekonomija #ekonomskirazvitak #preduzeca #malaisrednjapreduzeca #grad #razvoj #perspektiva #gradpancevo #privredni

A post shared by PANČEVU TREBA (@pancevutreba) on

Miroljub Kršanin, direktor “Tehnomarketa” Pančevo kaže da je jedan od razloga i to što posle 30 godina poslovanja kompanije može da kaže da po prvi put osećaju brigu države za rad malih i srednjih preduzeća.

- Ja moram da kažem da je privredni ambijent u Pančevu uvek u uzlaznoj putanji, uvek se poboljšava kroz vreme. Nekada brže nekada sporije, a mislim da je sada veoma dobar. Svi pokazatelji i statistika ukazuju na to, ali i subjektivni osećaj nas koji živimo i radimo u ovom gradu, i koji vodimo kompanije, male, srednje ili veće, mi znamo da je privredni ambijent u Pančevu dobar. Sa optimizmom očekujemo vreme koje dolazi zbog još boljih uslova rada i novim investicijama - kaže Miroljub Kršanin.

Kako bi što efikasnije bila na usluzi privrednom sektoru, Gradska uprava Pančevo formirala je 2016. godine Privredni savet - stalno stručno i savetodavno telo gradonačelnika, čiji su osnovni zadaci da inicira izradu razvojnih strategija i projekata, planova, podstiče i procenjuje realizacije razvojnih strateških planova, razvija mehanizme komunikacije i protoka informacija u cilju otvaranja grada prema domaćim i stranim investitorima i da kontinuirano prati situacije izazvane ekonomskom krizom.

1 / 6 Foto: Pančevu treba

U lokalnoj samoupravi smatraju da je potrebno da privreda formira okvire razvoja celog grada.

Privredni savet u Pančevu danas je funkcionalno telo koje administrira Odeljenje za Lokalno-ekonomski razvoj i čine ga u najvećem procentu privrednici. Ima 20 članova od čega ih je 18 iz privrede - i to podjednako raspoređenih iz sistema velikih, srednjih i malih preduzeća. Tu su i predstavnici bankarskog sektora, strukovnih organizacija odnosno Regionalne razvojne agencije i Regionalne privredne komore i Udruženja zanatlija. Svi oni imaju svoju ulogu i sve što je Pančevo uradilo u privrednom delu urađeno je uz konsultacije s privrednicima.

Foto: Pančevu treba

(Espreso.co.rs/@pancevutreba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.