NA JARINJU KILOMETARSKA KOLONA! Kamionima sa srpskim tablicama zabranjen prelaz, mogu da prođu samo uz 1 USLOV
Granični prelaz, Foto: Espreso.co.rs

zadržavanja

NA JARINJU KILOMETARSKA KOLONA! Kamionima sa srpskim tablicama zabranjen prelaz, mogu da prođu samo uz 1 USLOV

Problema sa prolaskom na administrativnom prelazu Jarinje imaju i vozači koji planiraju samo da prodju tranzitno kroz Kosovo

Objavljeno:

Na administrativnom prelazu Jarinje danas je formirana kilometarska kolona, jer je kamionima sa srpskim tablicama potrebna posebna dozvola za tranzit kroz Kosovo.

Mere reciprociteta koje je uvela odlazeća kosovska vlada zabranjuju prolaz robi iz Srbije na čijim propratnim papirima i deklaracijama nema natpisa "Republika Kosovo", a već dva dana u koloni koja je duga nekoliko kilometara čekaju i vozači koji ne prevoze robu srpskog porekla, ali imaju srpske registarske oznake.

Vozači koji robu voze iz Slovenije, Poljske i drugih zemalja na Kosovo čekaju već čitav dan na prelazu, jer im se ne dozvoljava prolaz bez odgovarajuće dozvole, prenosi portal Kosovo online. "Ne daju nam da prodjemo zbog srpskih tablica na kamionu. Traže nam neku najavu, od nekog oficira za vezu, ali nam niko još nije dao tačnu informacijiju. Ne znamo šta će biti dalje", rekao je jedan od vozača.

On kaže da na robi koju vozi, kao ni na propratnoj dokumentaciji nema natpisa "Kosovo Republike" i ističe da bi u suprotnom imao problema prilikom ulaska u Srbiju.

Problema sa prolaskom na administrativnom prelazu Jarinje imaju i vozači koji planiraju samo da prodju tranzitno kroz Kosovo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.