OVO ZANIMA SVE RODITELJE I ĐAKE: Konkurs je u prodaji, unutra je ono što SVIM SREDNJOŠKOLCIMA TREBA
Sastavni deo Konkursa su i prijava za ispit i lista želja, Foto: Beta

VAŽNO ZA ŠKOLARCE

OVO ZANIMA SVE RODITELJE I ĐAKE: Konkurs je u prodaji, unutra je ono što SVIM SREDNJOŠKOLCIMA TREBA

Sastavni deo Konkursa su i prijava za ispit i lista želja

Objavljeno: 01.06.2020. 14:14h

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu, 2020/21. školsku godinu, u prodaji je od danas.

Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su i prijava za ispit i lista želja, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa Konkursom, Prosvetni pregled objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižarama Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 300 dinara za Konkurs i 250 dinara za Informator.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media