NEĆETE VEROVATI: Postoji 7 koraka da ISPRAVNO JEDETE SLADOLED! Onaj pod brojem 4 je NAJVAŽNIJI
Sladoled / Ilustracija, Foto: Profimedia

LETNJA POSLASTICA

NEĆETE VEROVATI: Postoji 7 koraka da ISPRAVNO JEDETE SLADOLED! Onaj pod brojem 4 je NAJVAŽNIJI

Dr Sara Кemp ističe da kada jedemo sladoled tako što kašičicu okrenemo naopačke dobijemo mnogo jači ukus i to odmah

Objavljeno:

Sladoled je omiljena poslastica tokom vrelih letnjih dana. Jedemo ga sa posebnim užitkom, ali kako da nam ukus bude jači i intenzivniji u sedam brzih koraka otkrila je naučnica dr Sara Kemp.

1. Prvo što treba da uradite je da ostavite sladoled na sobnoj temperaturi 15 minuta.

2. Zagrebite sladoled kašičicom tako da količina slatkiša bude na pola kašičice.

3. Zatim okrenite kašičicu naopako i stavite je u usta da sladoled dodiruju jezik.

4. Pomerajte sladoled po ustima dok se malo ne rastopi i postane kremastiji.

5. Udahnite kako bi aktivirali sve čulne receptore.

6. Zadržite sladoled u ustima 12 sekundi kako bi osetili maksimalni ukus.

7. Ponovite ceo postupak sa svakim novim zalogajem.

Dr Sara Кemp ističe da kada jedemo sladoled tako što kašičicu okrenemo naopačke dobijemo mnogo jači ukus i to odmah.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.