OKO OVOG SPOMENIKA U BEOGRADU DIGLA SE VELIKA BUKA: Sada je isplivala PRAVA ISTINA (VIDEO)
Projektom je predviđeno da se spomenik Lučkom radniku premesti bliže glavnom stepeništu na istom tom keju, kako bi bio na reprezentativnijem i izloženijem mestu, Foto: Youtube Printscreen

OGLASILA SE PREDSEDNICA KOMISIJE ZA SPOMENIKE

OKO OVOG SPOMENIKA U BEOGRADU DIGLA SE VELIKA BUKA: Sada je isplivala PRAVA ISTINA (VIDEO)

Šabić je prethodno na društvenim mrežama objavio da će spomenik lučkim radnicima palim u NOB-u u Drugom svetskom ratu biti "negde izmešten"

Objavljeno:

Beograd- Andrea Radulović, predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda, odbacila je danas kao netačnu i "zlonamernu" izjavu bivšeg poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da će biti izmešten spomenik Lučkom radniku na Savskom keju.

"Savski kej, od beogradske tvrđave do Brankovog mosta, se rekonstruiše. Projektom je predviđeno da se spomenik Lučkom radniku premesti bliže glavnom stepeništu na istom tom keju, kako bi bio na reprezentativnijem i izloženijem mestu. Dakle, spomenik se pomera desetak metara od mesta gde se sada nalazi i to se može videti u odluci Skupštine grada Beograda i materijalima koji su podeljeni odbornicima", saopštila je Radulovićeva.

Ona je u objavi na Instagramu objasnila da se spomenik rekonstruiše i da će radovi biti završeni do 1. septembra i poručila Šabiću da će tada moći da se prošeta novim kejom i da se sam uveri da se spomenik Lučkom radniku nalazi na boljem i reprezentativnijem mestu, da će biti restauiran i osvetljen i da će "konačno građani moći da vide taj spomenik koji je dok su Šabićevi vladali bio sakriven od očiju građana".

"Šabić ima pravo da ne voli gradsku vlast, ali neko ko je bivši poverenik za informacije od javnog značaja ne sme da daje izjave koje predstavljaju širenje lažnih vesti", napisala je Radulovićeva.

Šabić je prethodno na društvenim mrežama objavio da će spomenik lučkim radnicima palim u NOB-u u Drugom svetskom ratu biti "negde izmešten".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.