VLADA SRBIJE JE UPRAVO DONELA VAŽNU ODLUKU ZA CELU 2020. GODINU: Ovo građani moraju da ZNAJU!
Vlada Srbije / Ilustracija, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

OCENILI

VLADA SRBIJE JE UPRAVO DONELA VAŽNU ODLUKU ZA CELU 2020. GODINU: Ovo građani moraju da ZNAJU!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da su tokom vanrednog stanja solidarnost i saradnja su bile od ključnog značaja, ali "i po ukidanju vanrednog stanja" i da je iz tog razloga "ponosan i veoma srećan jer je Vlada spoznala značaj te inicijative"

Objavljeno:

Vlada Srbije proglasila je 2020, Godinom solidarnosti i saradnje, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi u današnjem saopštenju ministarstva, značaj te inicijative ogleda se u uticaju na podizanju svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapredjenju solidarnosti i saradnje kao oblika potpore medju svim društvenim subjektima.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da su tokom vanrednog stanja solidarnost i saradnja su bile od ključnog značaja, ali "i po ukidanju vanrednog stanja" i da je iz tog razloga "ponosan i veoma srećan jer je Vlada spoznala značaj te inicijative".

"Bez adekvatne i organizovane solidarnosti i saradnje na svim nivoima u društvu ne bi bilo moguće sprečiti, odnosno otkloniti teške posledice koje su mogle da nastupe po život i zdravlje stanovništva, naročito osetljivih grupa",ocenio je Đorđević.

Navodi se da se tom odlukom vrši podsticanje i uključivanje svih relevantnih činilaca da na svim nivoima jačaju socijalnu koheziju i solidarnosti i saradnje u cilju stvaranja boljih mogućnosti za sve, osmišljavanja inovativnih rešenja za podizanje kvaliteta života stanovništva.

"Pokretanje ove inicijative ogleda se i u unapređdjenju saradnje izmedju državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja radi poboljšanja života u svim sgmentima, kao i predlaganju unapređivanja i usmeravanja medjunarodne saradnje", rekao je Đorđević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.