Profesorka iz Leskovca ODUŠEVILA SRBIJU! Poruka koju je poslala đacima VAŽNA JE LEKCIJA za sve nas (VIDEO)
ilustracija, Foto: Printscreen Jugmedia

bitna lekcija

Profesorka iz Leskovca ODUŠEVILA SRBIJU! Poruka koju je poslala đacima VAŽNA JE LEKCIJA za sve nas (VIDEO)

Video poruka profesorke iz Leskovca je lekcija za sve generacije

Objavljeno:

Profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić na neobičan način, video porukom, oprostila se od svojih učenika i to je ujedno bio njen poslednji čas sa generacijom koja će za koji mesec zakoračati u novi početak, navodi Jugmedia.

U onih 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

- Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepu, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena - rekla je profesorka.

Profesorka Mišić nema profile na društvenim mrežama, a video klip koji je na svom fejsbuk profilu postavila njena koleginica Milena Pečenjković Popović izazvao je veliku pažnju i dirljive komentare Leskovčana, posebno profesora i učenika.

- Da ostanete svoji, a ja ću vas kao svoje zauvek pamtiti - poslednja je rečenice kojom profesorka maternjeg jezika ispratila svoje učenike u – život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.