NAGRADE 30.000: Skupština Beograda je odlučila ko dobija novac
Koronavirus/ilustracija, Foto: Espreso

LEP GEST

NAGRADE 30.000: Skupština Beograda je odlučila ko dobija novac

Predškolskim ustanovama se nalaže da dostave spiskove zaposlenih koji su bili angažovani u vreme vanrednog stanja proglašenog zbog epidemije virusa korona

Objavljeno:

Zaposleni u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd biće novčano nagrađeni u iznosu od 30.000 dinara za poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja Kovid-19 i zaštite stanovništva od te bolesti, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine grada.

Pored 183 zaposlenih u predškolskim ustanovama koji su radili u kovid bolnicama kao medicinske sestre, spremačice i vozači, novčanu nagradu od 30.000 dinara dobiće i 66 zaposlenih koji su bili angažovani u Prihvatilištu za odrasle u Kumodražu i Prihvatilištu za decu "Živko Davidović" na Zvezdari.

Obrazlažući ovu odluku, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da novčanu nagradu dobijaju ''pravi heroji'' koji su mnogo pomogli tokom epidemije korona virusa i naglasio da je ''korektno i pošteno'' da im se Grad oduži za to.

''Uradili su ogromnu stvar u situaciji kada su obolevali i lekari, medicinski radnici i ostalo osoblje, a oni su ih zamenili'', rekao je Vesić.

Odbornici Skupštine grada Beograda danas su usvojili zaključak u kojem piše da se gradskom Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu nalaže da obezbedi novčana sredstava kako bi zaposleni u predškolskim ustanovama bili nagrađeni.

Predškolskim ustanovama se nalaže da dostave spiskove zaposlenih koji su bili angažovani u vreme vanrednog stanja proglašenog zbog epidemije virusa korona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.