BEOGRAD ODAJE VELIKU POČAST ŽENI KOJE ĆE SE SRBI UVEK SEĆATI: Odluka je donesena DANAS
ilustracija, Foto: Printscreen, Wikipedia

nove investicije

BEOGRAD ODAJE VELIKU POČAST ŽENI KOJE ĆE SE SRBI UVEK SEĆATI: Odluka je donesena DANAS

To je odlučeno danas na sednici Skupštine grada Beograda

Objavljeno: 15:13h

Park na Savskom keju, na potezu od Brankovog mosta do Beton hale, poneće ime po Diani Budisavljević, ženi koja je tokom Drugog svetskog rata spasila više od 15.000 dece iz logora smrti u NDH, među kojima je bilo najviše dece srpske nacionalnosti.

To je odlučeno danas na sednici Skupštine grada Beograda na kojoj je rečeno da je inicijativu za to podneo zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

U obrazloženju odluke piše da će se na ovaj način očuvati sećanje na veliku humanitarku Dianu Budisavljević kojoj će, kako se dodaje, na Savskom keju biti podignut i spomenik.

Odbornici su osvojili i odluku da se parku koji se nalazi na prostoru Beograda na vodi, uz Bulevar Vudroa Vilsona i Nikolaja Kravcova, dodeli naziv Savski park.

Inicijativu za to dala je Služba glavnog urbaniste, piše u obrazoloženju odluke u kom se dodaje da je, na predlog te službe, Sekretarijat za poslove odbrane vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima na Beokom portalu 11. decembra prošle godine objavio anketu o imenu ovog novoizgrađenog parka.

Anketa je trajala do 11. maja ove godine, a najviše predloga građana je bilo da taj prostor ponese ime Savski park.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.