DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA OD JUNA DO NOVEMBRA: Kiša staje uskoro, a DESIĆE SE ONO ŠTO JOŠ NIJE (FOTO)
Vremenska prognoza / Ilustracija, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

VREME U NAREDNOM PERIODU

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA OD JUNA DO NOVEMBRA: Kiša staje uskoro, a DESIĆE SE ONO ŠTO JOŠ NIJE (FOTO)

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda već je objavljena prognoza za naredne mesece

Objavljeno:

Izgleda da će meseci koji su pred nama biti sa izuzetno visokim temperaturama, a kako stvari stoje sve je više izgleda da će ovo leto biti pakleno!

Naime, meteorolozi prognoziraju da će se toplo vreme zadržati do novembra.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda već je objavljena prognoza za naredne mesece.

JUN 2020: Topliji jun uz manje padavina. Ipak, junska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 17.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 28.5ºS. Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 9 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 54 mm.

Republički hidrometeološki zavod
Republički hidrometeološki zavod foto: Printscreen

JUL 2020: Topliji i suvlji jul. Toplotni talasi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 20.0ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 3.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 32.0ºS. Mesečna suma padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 22 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 18 mm.

AVGUST 2020: Nastavak toplog leta. Topliji i suvlji avgust. Toplotni talasi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18.9ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 31.3ºS. Mesečna suma padavina tokom avgusta biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 22 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini avgustovske suma padavina iznosiće oko 32 mm.

SEPTEMBAR 2020: Prosečno topao i prosečno vlažan septembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 13.8ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.1ºS. Mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 6 mm nižim na severu do 5 mm višim na jugu zemlje u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 48 mm.

OКTOBAR 2020: Miholjsko leto. Prosečno topao i suvlji oktobar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 9.6ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 18.6ºS. Mesečna suma padavina tokom oktobra biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 16 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 33 mm.

NOVEMBAR 2020: Topliji i prosečno vlažan novembar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4.6ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.9ºS. Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 1 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 46 mm.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/hidmet.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.