ELEKTROPRIVREDA SRBIJE IZDALA HITNO SAOPŠTENJE: Ako platite račun do ovog datuma IMATE POPUST! TO NIJE SVE
ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

hitno saopštenje

ELEKTROPRIVREDA SRBIJE IZDALA HITNO SAOPŠTENJE: Ako platite račun do ovog datuma IMATE POPUST! TO NIJE SVE

Zbog različitih interpretacija u javnosti, “Elektroprivreda Srbije” ponavlja informaciju o popustu na račune za vreme vanrednog stanja

Objavljeno: 27.05.2020. 10:55h

Svim građanima starijim od 65 godina omogućili smo da na račune za mart, april i maj koje plate i sa zakašnjenjem, ali do 30. juna, odobrimo popust od po 5 odsto. Zbog vanrednog stanja i zabrane kretanja ni neki građani nisu bili u mogućnosti da plate račune na vreme. Zbog toga smo doneli odluku da i svim građanima Srbije produžimo rok za plaćanje i mogućnost ostvarivanja popusta od 5 odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja. Kao dodatna pogodnost, ni kamata neće biti obračunata ni na jedan ova tri računa u periodu do 30.6.2020. godine.

Ako neki račun građani plate pre 1.juna ostvareni popust po tom računu biće prikazan u prvom narednom računu, kao i do sada. Ukoliko sva tri računa budu, eventualno, plaćena u periodu od 1. do 30. juna, biće obračunat popust od po 5 odsto po svakom od tri plaćena računa i popust iskazan kao i do sada u sledećem računu.

Računi za električnu energiju se formiraju u skladu sa propisima i zakonima na osnovu kojih se obračunava potrošnja električne energije, zato je za produženje popusta i neobračunavanje kamate bila neophodna odluka Nadzornog odbora EPS. Odluka se ne može primeniti retroaktivno na mesece kada nije bilo uvedeno vanredno stanje, te produženje popusta nije bilo moguće primeniti na račun za februar. Ipak, u obzir smo uzeli sve mesece kada je na snazi bilo vanredno stanje, uključujući i maj. Rok za plaćanje je produžen do kraja juna, i to za sve građane Srbije.

„Elektroprivreda Srbije“ je velikim naporima uspela da u vanrednom stanju obezbedi stabilno snabdevanje građana i privrede, kao i da pronađe način da svim kupcima, ne samo penzionerima, izađe u susret i olakša im izmirenje obaveza. EPS se još jednom zahvaljuje kupcima na razumevanju i odgovornosti u plaćanju, a posebno penzionerima, uprkos teškoj situaciji u kojoj smo se svi nalazili.​

Bonus video:

(Espreso.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media