EPS IMA SJAJNE VESTI ZA VAS! Tiče se ROKA PLAĆANJA RAČUNA
EPS je rekao do kada treba platiti račune, Foto: Stefan Jokić

popust i porduženje roka

EPS IMA SJAJNE VESTI ZA VAS! Tiče se ROKA PLAĆANJA RAČUNA

U obzir su uzeti meseci kada je na snazi bilo vanredno stanje, uključujući i maj, a rok za za plaćanje produženje do kraja juna, i to za sve građane Srbije.

Objavljeno:

JP "Elektroprivreda Srbije" omogućilo je svim građanima produžetak roka za plaćanje računa i mogućnost ostvarivanja popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.

U saopštenju EPS navodi se da zbog vanrednog stanja i zabrane kretanja nisu svi građani bili u mogućnosti da plate račune na vreme i da su zato doneli odluku da svim građanima Srbije produže rok za plaćanje i daju mogućnost ostvarivanja popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.

Kao dodatna pogodnost, ni kamata neće biti obračunata ni na jedan ova tri računa u periodu do 30. juna.

EPS je prethodno omogućio svim građanima starijim od 65 godina račune za mart, april i maj plate i sa zakašnjenjem, ali do 30. juna i da pritom ostvare popust od po pet odsto.

Ako neki račun građani plate pre 1. juna ostvareni popust po tom računu biće prikazan u prvom narednom računu, kao i do sada.

Ukoliko sva tri računa budu, eventualno, plaćena u periodu od 1. do 30. juna, biće obračunat popust od po pet odsto po svakom od tri plaćena računa.

Računi za električnu energiju se formiraju u skladu sa propisima i zakonima na osnovu kojih se obračunava potrošnja električne energije, zato je za produženje popusta i neobračunavanje kamate bila neophodna odluka Nadzornog odbora EPS, ističe se u saopštenju.

Odluka se ne može primeniti retroaktivno na mesece kada nije bilo uvedeno vanredno stanje, te produženje popusta nije bilo moguće primeniti na račun za februar.

U obzir su uzeti meseci kada je na snazi bilo vanredno stanje, uključujući i maj, a rok za za plaćanje produženje do kraja juna, i to za sve građane Srbije.

Elektroprivreda Srbije je velikim naporima uspela da u vanrednom stanju obezbedi stabilno snabdevanje građana i privrede, kao i da pronađe način da svim kupcima, ne samo penzionerima, izađe u susret i olakša im izmirenje obaveza, ističe se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.