KON O NOVIM MERAMA ZBOG KORONE U SRBIJI: Nošenje maski će možda BITI OBAVEZNO
Kon je ukazao da su svi kolektivi rizična mesta za prenos zaraze, Foto: Printscreen

BUDITE OPREZNI

KON O NOVIM MERAMA ZBOG KORONE U SRBIJI: Nošenje maski će možda BITI OBAVEZNO

Kon je ukazao da su svi kolektivi rizična mesta za prenos zaraze

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da obavezno nošenje maski u Srbiji postoji kao nacrt i da može biti uvedeno ako se stanje pogorša kada je reč o korona virusu.

Kon je za Prvu televiziju rekao da Srbija nije još uvela obavezno nošenje maski, ali da je važno da osetljive grupe, poput starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika, nose maske.

"Što se tiče zaštite u javnom prevozu, tržnim centrima i kafićima, to je najniža mera zaštite, dodao je Kon i objasnio da na otvorenom prostoru maske nemaju smisao.

Kon je ukazao da su svi kolektivi rizična mesta za prenos zaraze i naveo da dve trećine otkrivenih zaraženih u tim kolektivima nemaju nikake tegobe.

"Treba poštovati mere, ako ne može da se drži distanca u kolektivu, onda nošenje maski, da li je to obavezno ili ne, to zavisi od firme", rekao je Kon.

Govoreći o tome da negativan test na korona virus više nije uslova za ulazak u Srbiju, on je rekao da je PCR test nije moguće nabaviti u pojedinim zemljama, a da našim državljanima ne možemo zabraniti da dođu u Srbiju.

Naveo je da će posle 15. juna, kada se bude otvorila Evropa, dnevno oko 10.000 ljudi stizati na aerodrom u Beogradu.

On je takođe izrazio skepticizam po pitanju prokuženosti u Srbiji i ukazao da to znači da smo se dobro štitili od virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.