DANAS POČINJE ISPLATA 100 EVRA: Ovu bitnu stvar SVI MORAJU DA ZNAJU, poslednji rok je 5. jun!
Novac / Ilustracija, Foto: Profimedia

stiže novčana pomoć

DANAS POČINJE ISPLATA 100 EVRA: Ovu bitnu stvar SVI MORAJU DA ZNAJU, poslednji rok je 5. jun!

Od danas počinje isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs

Objavljeno:

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1. - 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Zadnji rok za prijavu je 5. jun, a onima koji se budu prijavili poslednjeg dana, novac će biti isplaćen na račune banaka do 7. juna.

Prvo je isplata ove novčane pomoći za oko 1,7 miliona penzionera počela 15. maja, a za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja.

Kako podići novac?

Jedno od važnih pitanja je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Korisnicima socijalne pomoći novac na računu

Ministar finansija Siniša Mali je pozvao korisnike socijalne pomoći da podignu iznos od 100 evra koji im je automatski uplaćen na račun i istakao da će, dok se socijalna pomoć prima po porodici, pomoć od 100 evra biti isplaćena svakom punoletnom članu porodice.

"Svaki član porodice koji je punoletan dobio je 100 evra na svoj račun, a ako nije imao račun, mi smo otvorili namenski račun za njega u Poštanskoj štedionici", rekao je Mali.

Jednokratnim ovlašćenjem do novca

Penzionerima i svim građanima koji zbog zdravstvenog stanja ili drugih opravdanih razloga ne mogu lično da podignu novac na ime jednokratne pomoći od 100 evra, omogućeno je da u poslovnim prostorijama banaka i JP Pošte Srbije novčana sredstva sa posebnog namenskog računa budu isplaćena ovlašćenom licu, na osnovu jednokratnog ovlašćenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.