ANA IRIS IMA 11 GODINA I JOŠ NIJE PROHODALA! Ne ume ni da puzi, borba je počela ONOG DANA KADA SE RODILA (VIDEO)
Ana Iris Filipovski, Foto: Printscreen

apel za pomoć!

ANA IRIS IMA 11 GODINA I JOŠ NIJE PROHODALA! Ne ume ni da puzi, borba je počela ONOG DANA KADA SE RODILA (VIDEO)

Ani je hitno potrebna transplatacija matičnih ćelija

Objavljeno:

Svakom roditelju najbitnije je zdravlje njihove dece.

Međutim, kada stvari krenu po zlu i kada je život vašeg deteta u opasnosti, kucate na sva vrata ne bi liste mu pomogli. Život devojčice Ane Iris Filiposki je od trenutka kada je došla na svet postao borba.

Naime, čim je otvorila svojih prvih 10 minuta života reanimirana i samo nekoliko minuta nakon rođenja hitno je prevezena na Institut za majku i dete.

- To je borba koja je bolna i za njenu sestru, za nas, njenu mamu i tatu, ali ponajviše za nju, navodi Anina majka i dodaje da pored ove, vode još jednu bitku. Bitku za egzistenciju.

Porodica je u ovih 11 godina uložila sve svoje finasije, nasledstva, stanove, bankarske pozajmice i kredite.

1 / 1 Foto: printscreen

-Tu borbu za egzistenciju mi jako dobro razumemo, a razumemo i još veću borbu, kad uz sve to, morate da se borite i za zdravlje i život. To je naša borba svakog dana. Naša svakodnevna, ogromna borba traje već 11 godina.

Posledice, prekasnog porođaja, cerebralne paralize, epilepsije, dovele su do toga da za razliku od njenih vršnjaka ne može samostalno da hoda, ne puzi, ne izgovara rečenice.

1 / 1 Foto: printscreen

Ana je na fizikalne terapije išla i po dva puta dnevno u prvih godinu dana, provela je godinu dana u Budimpešti na tretmanima za decu koja imaju hipotoniju, bila na dve operacije u Turskoj, uključena i u tretman iz Belgije poznat kao ABR i još mnogo različitih svakodnevnih terapija i raznih metoda.

Svi ti tretmani doveli su do značajnijih poboljšanja i ona danas mnogo bolje sedi, sve razume, ali nerazumljivo priča i još uvek nije napravila svoj prvi korak.

- Ana je i pored svega toga vesela, nasmejana i voli da bude u okruženju druge dece, drugih ljudi. Voli da ide u gradski park, voli da je vodimo na kej na reku, voli da ide kod bake i deke gde imamo dvorište. Sve bi vam ovo i sama rekla i napisala da može, iskrena je njena majka.

I dok se njeni drugari spremaju za eksurziju, Ana se sprema da ide na transplataciju matičnih ćelija u Budimpeštu.

Anini roditelji očajni su jer za ovu operaciju potrebno je sakupiti mnogo novca, koji još uvek nije dovoljan i pored sve humanosti organizacije Budi human i svih ljudi dobre volje koje su do sada poslali sms poruke.

Ani su neophodne rehabilitacije, delfino terapije, logopedski tretmani, razvojni i fizikalni tretmani i sve to kako bi ona sutra mogla da trči sa svojim vršnjacima.

Porodica je u ovih 11 godina uložila sve svoje finasije, nasledstva, stanove, bankarske pozajmice i kredite i sada im je potrebna pomoć svakog pojedinca ili kompanije koja to može i želi.

Za nas bi to bila ogromna pomoć, završila je ova majka.

Ako ste u mogućnosti, pomozite Ani Iris Filiposki da stane na svoje noge.

SMS sadržine 253 na 3030 Žiro računi: Dinarski: 160-463449-30 Devizni: 00-540-0001941.3 IBAN broj: RS35160005400001941358 http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/253/ana-iris-filiposki​

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.