OTVOREN NIŠKI AERODROM: Prvi avion je već poleteo, ALI PO NOVIM PRAVILIMA
Za prvi let vladalo je veliko interesovanje, Foto: Grad Niš

USPOSTAVLJEN AVIO SAOBRAĆAJ

OTVOREN NIŠKI AERODROM: Prvi avion je već poleteo, ALI PO NOVIM PRAVILIMA

Za prvi let vladalo je veliko interesovanje

Objavljeno: 22.05.2020. 15:27h

Letom na liniji Niš-Dortmund kompanije "Viz er", danas je ponovo uspostavljen avio saobraćaj sa niškog civilnog aerodroma "Konstantin Veliki". Avion iz Dortmunda sleteo je na Konstantin Veliki u 11.50 časova, odakle je u 13 časova poleteo ka Nemačkom gradu.

Kako se saznaje, za prvi let ka Dortmundu vladalo je veliko interesovanje, a avion je bio maksimalno pun koliko je to dozvoljeno po novim epidemijskim protokolima bezbednosti.

Avioni "Viz era" narednih dana leteće po redovnom redu letenja koji je važio pre pandemije ponedeljkom i petkom, vazduhoplovi će sletati u Niš u 11.25 časova a poletati u 11.55 časova.

Ponovno uspostavljanje redovnog avio saobraćaja omogućeno je odlukom Vlade Republike Srbije kojom je ponovo otvoren granični prelaz na niškom aerodromu.

- Podsećamo sve putnike koji putuju sa našeg aerodroma da će morati da se ponašaju i imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnule države ka kojima se obavlja saobraćaj. Svi dolazeći putnici, odlukom Vlade Republike Srbije, od danas ulaze na teritoriju Republike Srbije bez upotrebe PCR testa i obavezne samoizolacije, uz poštovanje svih propisanih mera - saopšteno je iz preduzeća "Aerodromi Srbije".

Na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlje Niš, Aerodromi Srbije su preduzeli sve potrebne mere zaštite, kako bi putnici i zaposleni na aerodromu ostali bezbedni tokom boravka i rada.

- Molimo putnike da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodormu, da na aerodrom ne dolaze bez zaštitne maske i da prate uputstva koja su istaknuta u terminalnoj zgradi i koja će dobijati od našeg osoblja. Očekujemo da se, u toku juna meseca, nastavi sa postepenom normalizacijom saobraćaja sa aerdoroma "Konstatin Veliki" u Nišu i aerodroma "Morava" u Kraljevu i da i ostale avio kompanije obnove saobraćaj u skladu sa svojim procenama i odlukama. Aerodromi Srbije će, kao i do sada, obaveštavati javnost o novostima vezanim za ponovno uspostavljanje redovnog putničkog avio saobraćaja, saopštavaju "Aerodromi Srbije".

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media