DR TIODOROVIĆ OPTIMISTIČAN: Situacija u ovom ŽARIŠTU KORONE će uskoro biti pod kontrolom, ONI NAJČEŠĆE OBOLEVAJU
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen

situacija pod kontrolom

DR TIODOROVIĆ OPTIMISTIČAN: Situacija u ovom ŽARIŠTU KORONE će uskoro biti pod kontrolom, ONI NAJČEŠĆE OBOLEVAJU

Tiodorović je za TV Pink rekao da najveći deo novozaraženih iz ta dva grada čine mladi ljudi

Objavljeno:

Epidemiolog Branislav Tiodorovic izjavio je danas da može da se kaže da je situacija sa epidemijom korona virusa u Leskovcu pod kontrolom a da će uskoro biti pod kontrolom i u Vranju.Tiodorović je za TV Pink rekao da najveći deo novozaraženih iz ta dva grada čine mladi ljudi, sa blagim ili u redjim slučajevima srednje teškim simptomima, što je pokazatelj da se epidemija smiruje.

"U pitanju je pojava pozitivnih sa lakšom i mnogo manje i vrlo retko onih sa srednjom kliničkom slikom. I u Leskovcu i Vranju dominiraju mladi ljudi koji su pozitivni tetiranjem i mogući su prenosioci ove zaraze. Na jugu Srbije su velike fabrike 'Jura' i 'Geoks' sa oko 2.850 ili 1.300 radnika u drugoj fabrici, tamo radi mladi svet i žene i muškarci koji su iz okolnih sela", kazao je Tiodorović.

On je naveo da dobar deo zaraženih korona virusom iz Leskovca i Vranja pripada seoskoj populaciji.

"Treba znati da oni žive u domaćinstvima u kojima postoje dve pa i tri generacije. Zbog toga je važno da ih kontrolisemo, da se mere zaštite sprovode do kraja i da ne zaraze starije u svom domaćinstvu, ; da ne budu pogođeni infekcijom koja je za njih opasna", rekao je Tiodorović.

Pema njegovim rečima, formirani su operativni timovi od predstavnika sanitarne inspekcije i inspekcije rada, koji će nadgledati kako se sprovode sve mere koje su preventiva da ne dodje do širenja infekcije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.