SRBIN IMAO UDES U CRNOJ GORI, PA GA DOČEKALO NEŠTO JOŠ GORE: U bolnici doživeo šok!
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA / Jalal Morchidi

poterao ga maler

SRBIN IMAO UDES U CRNOJ GORI, PA GA DOČEKALO NEŠTO JOŠ GORE: U bolnici doživeo šok!

- Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su od poslednjeg preseka stanja obradile ukupno 208 uzoraka na infekciju novim koronavirusom”, saopštili su iz IJZ

Objavljeno:

Ponovljenim testiranjem utvrđeno da je pacijent iz Srbije koji je pre dva dana povređen u udesu u Crnoj Gori, pozitivan na koronavirus.

Ovaj slučaj će se, tokom boravka u Crnoj Gori, voditi kao dodatni pozitivan.

Kako je ovaj pacijent lečen u bjelopoljskoj Bolnici, kao i u Bolnici u Risnu i Kliničkom centru, deo medicinskog osoblja iz tih zdravstvenih ustanova je u izolaciji. Takođe, u izolaciji su i radnici drugih službi koji su bili u kontaktu sa obolelim.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su od poslednjeg preseka stanja obradile ukupno 208 uzoraka na infekciju novim koronavirusom”, saopštili su iz IJZ.

Pojasnili su da je među urađenim analizama nalaze se i ponovljeni uzorci osobe čija klasifikacija nije bila završena i kod koje je epidemiološko istraživanje u toku.

Pojašnjeno je da iz današnjeg uzorka, koji je uzet iz donjih delova respiratornih puteva dobijen pozitivan nalaz što je potvrdilo sumnju da se radi o osobi koja se nalazi u fazi oporavka od infekcije novim koronavirusom a koja je inficirana i najveći deo toka infekcije provela izvan Crne Gore.

“Kada se radi o epidemiološkom istraživanju, kretanje osobe kroz Crnu Goru je rekonstruisano, ostvareni kontakti su identifikovani i stavljeni pod izolaciju uključujući i zdravstvene radnike kao i radnike drugih službi koji su bili u kontaktu sa oboljelim. Njihovo stanje i uzorkovanje će se intenzivno pratiti i sprovoditi”, poručili su iz IJZ.

U IJZ navode da će se ovaj i slučaj tokom boravka u Crnoj Gori, voditi kao dodatni pozitivan.

Tako je sada od početka epidemije broj ukupno inficiranih u Crnoj Gori 325, broj oporavljenih 314, dvoje je trenutno obolelih. Od posledica koronavirusa od početka infekcije preminulo je devet osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CDM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.