NA ČAK 8 REKA PRETE BUJICE: Veliki deo Srbije narednih 48 časova u VELIKOJ OPASNOSTI zbog mogućih poplava
Na Mlavi i Timoku moguć je porast vodostaja već sutra, Foto: Printscreen/Google Maps, Dragan Kadić, Ilustracija

prognoza

NA ČAK 8 REKA PRETE BUJICE: Veliki deo Srbije narednih 48 časova u VELIKOJ OPASNOSTI zbog mogućih poplava

Na Mlavi i Timoku moguć je porast vodostaja već sutra

Objavljeno:

U toku današnjeg dana i sutra očekuju se nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Mlave, Peka, Belog i Crnog Timoka, Crnice, Resave, Zapadne i Južne Morave, navodi se u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Opasnosti, pak, nema na ostalim rečnim vodotocima. Meteorolozi su na celoj teritoriji Srbije reke označili zelenom bojom, a to znači da opasnosti danas nema na Dunavu, Savi, Tisi, Drini, Kolubari, Velikoj Moravi, Ibru, Nišavi, Timoku, Toplici, Jablanici, Veternici, Tamišu i banatskim vodotocima.

Na Mlavi i Timoku moguć je porast vodostaja već sutra.

Meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj je medijima rekao da se u istočnom delu Srbije očekuju intenzivni pljuskovi u više navrata. Očekuju se da mogu da dovedu do stvaranja bujičnih poplava.

foto: Printscreen/hidmet.gov.rs

- U Istočnoj Srbiji se poslepodne, uveče i u toku noći očekuju pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do bujičnih poplava. To nisu poplave nalik onima koje su se desile recimo u Obrenovcu, već one koje traju sat, dva ili tri posle nepogode, a voda se zatim povlači - kazao je Sovilj.

foto: Printscreen/hidmet.gov.rs

Istočna Srbija je danas crvena na mapi meteoalarma. U ovom delu zemlje se očekuju kiša, grmljavina i veoma opasno vreme.

U krajevima južno od Save i Dunava u toku dana se očekuju intenzivni grmljavinski procesi praćeni lokalnom pojavom grada, u zoni pljuska i jakim ili olujnim vetrom. U većini mesta se očekuje količina padavina od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više. Najviše padavina će biti na području Borskog okruga gde može pasti i više od 60 mm za 24 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.