EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ O SITUACIJI SA KORONOM NA JUGU SRBIJE: On je za NOVA POPUŠTANA MERA, ovo je vrlo važno
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen

VAŽNO JE!

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ O SITUACIJI SA KORONOM NA JUGU SRBIJE: On je za NOVA POPUŠTANA MERA, ovo je vrlo važno

Treba razmišljati o tome da se rodbini omogući poseta korisnicima u gerontološkom centrima koji su bili potpuno zaštićeni

Objavljeno:

Epidemiloška situacija na jugu Srbije, uključujući i Leskovac i Vranje, je pod kontrolom o čemu govori podatak da je od ukupnog broja testiranih na korona virus u leskovačkoj "Juri" samo dva odsto pozitivnih, izjavio je danas epidemilog Branislav Tiodorović Radio televiziji Srbije.

On je rekao da se stalno prati epidemiloška situacija i u Vranju i vranjskoj fabrici nameštaja koja je proteklih dana bila nosilac pozitivnih nalaza.

Prema Tiodorovićevim rečima, pod kontrolom je stanje i u Gerontološkom centru u Nišu i u domovima za stare osobe u Aleksincu i Negotinu.

"U Gerontološkom centru u Nišu imamo sada 120 korisnika, a 11 ih je još na lečenju u Kliničkom centru, ali će verovatno vrlo brzo biti vraćeni u Gerontološki centar.

U Aleksincu nema obolelih niti onih za koje se sumnja da su oboleli. U Negotinu se takodje preduzimaju mere", izjavio je Tiodorović. On je dodao da se i dalje radi na testiranju korisnika gerontoloških centara i zaposlenih, tako da su juče testirana 44 radnika Gerontološkog centra u Nišu.

"Treba razmišljati o tome da se rodbini omogući poseta korisnicima u gerontološkom centrima koji su bili potpuno zaštićeni i u karantinu. To je važno iz psiholoških razloga, kako bi lakše prebrodili ovaj period", izjavio je Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.