MOJI VLASNICI SU PRONAŠLI JOŠ ŠEST BAČENIH KUČIĆA, A ONDA SE DESILO ČUDO: Canina porodična priča je zaista posebna
Iz jednog seoskog dvorišta pozdrav od vesele družine: Cane, Pegi, Mališe, Žuće i Čopekice, Foto: Privatna arhiva

ESPRESO LJUBIMAC

MOJI VLASNICI SU PRONAŠLI JOŠ ŠEST BAČENIH KUČIĆA, A ONDA SE DESILO ČUDO: Canina porodična priča je zaista posebna

Iz jednog seoskog dvorišta pozdrav od vesele družine: Cane, Pegi, Mališe, Žuće i Čopekice

Objavljeno:

Cana je bila sama i napuštena, ali je sasvim slučajno sreću pronašla u porodici koja broji mnogo članova:

,,Mene su moji sadašnji vlasnici pronašli na parkingu u blizini Banje Ždrelo kod Petrovca na Mlavi, gde su bili na godišnjem odmoru. Bio je kraj jula i bile su strašne vrućine, a za zaklon od sunca služio mi je samo jedan kontejner.

foto: Privatna arhiva

Od kako su me videli na parkingu, dolazili su dva puta na dan da mi donesu hranu i vodu. Kada je došao zadnji dan godišnjeg odmora došli su da se pozdravimo i tog momenta ne znam ko je bio tužniji, ja ili oni pošto sam videla i neke suze. Moj pogled ih je zakovao, pa su odlučili da me povedu.

foto: Privatna arhiva

Putovanje mi nije baš prijalo jer sam usput povraćala. Nisam znala šta me čeka. Bila je to neizvesnost koja me je mučila. Kada smo ušli u dvorište tamo je već bilo dva psa i ja neko vreme nisam htela da izađem iz auta. Kad sam najzad to uradila bila sam odmah lepo prihvaćena od Mališe i Pegi. Rodilo se prijateljstvo koje traje a moji vlasnici su zbog toga bili još srećniji. Svi kažu da sam ja ,,dobrica“ a ja sam samo srećna i zahvalna što sam dobila novi dom pun ljubavi i pažnje. Nazvali su me Cana.

U oktobru 2019. godine moji vlasnici su pronašli 6 bačenih šteneta. Doneli su ih kući i počeli da brinu o njima.

foto: Privatna arhiva

Ja sam ih odmah zavolela i posle nedelju dana upoznavanja i maženja desilo se čudo. Jednostavno mi je krenulo mleko i počela sam da ih dojim. Naš veterinar nam je objasnio da se to dešava. Zajedno smo nastavili da brinemo o njima i to je bilo nešto prelepo.

foto: Privatna arhiva

Oni su lepo porasli, vakcinisani su i svi su lepo udomljeni. Rastanak sa svakim od njih je bio tužan ali znamo gde su i da im je dobro. Sada je sa nama samo jedno štene koje je kasnije nađeno, pa i o njemu brinem.

foto: Privatna arhiva

Pre nekog vremena pridružio nam se i Žuća, kojeg smo primili sa ulice. Sada nas je u dvorištu pet i lepo se igramo i družimo. Ponegad pobegnemo i izjurimo se, što je našim vlasnicima veliki stres da nam se nešto ne desi, jer je Pegi jednom tako otrovana pa smo je jedva spasili.

foto: Privatna arhiva

Iz jednog seoskog dvorišta pozdrav od vesele družine: Cane, Pegi, Mališe, Žuće i Čopekice.''

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše nove rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.co.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.