PANČEVO KROZ JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO ORGANIZUJE JAVNI PREVOZ: Stigli novi ekološki autobusi (VIDEO)
ilustracija, Foto: Pančevu treba

novi busevi u pančevu

PANČEVO KROZ JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO ORGANIZUJE JAVNI PREVOZ: Stigli novi ekološki autobusi (VIDEO)

Novi ekološki busevi su stigli u Pančevo

Objavljeno:

U Pančevo su stigli novi autobusi koji će građanima omogućiti sigurniji i udobniji prevoz. Prvih osam od deset mini buseva su ekološka vozila, a u planu je da veći deo voznog parka bude takav. Pančevo će biti prvi grad u Srbiji opremljen potpuno novim autobusima sa najsavremenijim sistemom naplate karata, najavljuju iz „Pantransporta“ – novog preduzeća za prevoz putnika koje je osnovano na osnovu javno-privatnog partnerstva konzorcijuma domaćih firmi sa Gradom Pančevom.

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaće da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.

Radomir Vidojević, direktor Kompanije „Pantransport“ kaže da je dolazak prvih deset autobusa početak realizacije javno-privatnog partnerstva i ispunjenja njihove investicione obaveze.

- Kao što znate, iz ugovora, naša investiciona obaveza je otprilike nekih milijardu i 200 miliona dinara i uključuje izgradnju nove autobuske stanice na lokaciji koju je lokalna samouprava Grada Pančeva opredelila, kao i nabavku, investiciju, 60 novih autobusa čime ćemo sistem javnog prevoza na teritoriji grada Pančeva podići na jedan nivo, kakav do sada, a slobodno mogu da kažem, u našoj zemlji nije viđen - kaže Vidojević.

Nakon završenog vanrednog stanja stekli su se uslovi da se privede kraju osnivanje novog preduzeća za javni prevoz putnika “Pantransport” kao deo javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grada Pančeva. Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaje da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”. Među obavezama “Pantransporta” je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice. Prvih deset novih mini buseva stiglo je u Pančevo, a preostalih 50 autobusa stići će naredne nedelje i do sredine juna Pančevci će imati najmoderniji javni prevoz i savremeni sistem naplate karata. Da podsetimo, na sednici Skupštine grada Pančeva 25. novembra 2019. godine odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice. Dva dana kasnije, 27. novembra 2019. godine, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem „Apex solution technology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije. #pančevo #juznibanat #vojvodina #srbija #pancevutreba #noviautobusi #autobusi #jkpautotransport #atp #javnoprivatnopartnerstvo #pantransport #novaautobuskastanica #autobuskastanica #moderno #modernizacija #savremeno #pantransport #sagatrans #dumeco #drustvozasaobracajturizamitrgovinutansjug #apexsolutiontechnology #transjug #beograd #obrenovac

Објава коју дели PANČEVU TREBA (@pancevutreba) дана

Prema rečima Vidojevića, Pančevo će biti prvi grad u Srbiji koji će imati apsolutno, stopostotno novi vozni park sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima i sistemom naplate karata.

Već naredne nedelje stići će i novi veliki autobusi za prevoz putnika.

- Mogu da najavim sa zadovoljstvom da će već naredne nedelje, u ponedeljak, novi lot od ukupno 16 autobusa doći u Pančevo, a zatim i preostala vozila do broja od 60, tako da ćemo do sredine juna imati kompletan, kompletnu flotu formiranu i sva vozila će biti u Pančevu čime bismo mi u rekordnom roku ispunili našu investicionu obavezu. Mi smo po ugovoru imali godinu dana vremena da to uradimo. Mi smo to uspeli bukvalno u roku od mesec dana - izjavio je Radomir Vidojević.

Da podsetimo, na sednici Skupštine grada Pančeva 25. novembra 2019. godine odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice. Dva dana kasnije, 27. novembra 2019. godine, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem „Apex solution technology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

1 / 4 Foto: Pančevu treba

Bonus video:

(Espreso.co.rs/@pancevutreba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.