RUŽIĆ SUTRA U KRUŠEVCU NA OTVARANJU JEDINSTVENOG UPRAVNOG MESTA: Bitan događaj za Srbiju
Ružić će sutra biti na otvaranju sa gradonačelnicom Kruševca, Foto: MDULS

NAJAVA

RUŽIĆ SUTRA U KRUŠEVCU NA OTVARANJU JEDINSTVENOG UPRAVNOG MESTA: Bitan događaj za Srbiju

Jedinstveno upravno mesto je samo jedna u nizu novina koju donosi reforma javne uprave.

Objavljeno:

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić i gradonačelnica grada Kruševca Jasmina Palurović svečano će u sredu, 20. maja 2020. godine, u 12 časova, otvoriti Jedinstveno upravno mesto (JUM) u zgradi Gradske uprave (hol zgrade Gradske uprave, Gazimestanska 1).

Nakon otvaranja i obilaska jedinstvenog upravnog mesta predviđene su izjave za medije u Mozaik sali.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo je adaptaciju prostora i formiranje jedistvenog upravnog mesta u gradu Kruševcu sa 5,5 miliona dinara u okviru Programa „Uspostavlјanje jedinstvenog upravnog mesta u jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama“.

Jedinstveno upravno mesto je samo jedna u nizu novina koju donosi reforma javne uprave. Osnovna ideja uvođenja jedinstvenog šaltera jeste da postane veza građana sa svim organima sa kojima oni, kao stranke, moraju direktno da komuniciraju radi završavanja nekog posla, odnosno ostvarenja jednog ili više prava ili obaveza. JUM omogućava građanima da na jednom mestu dobiju sve informacije, podnesu samo jedan zahtev i komuniciraju samo sa jednim službenikom i na tom istom mestu dobiju odgovarajuće rešenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/MDULS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.