SJAJNA VEST ZA NIŠLIJE: Smanjuju im se računi za ovu uslugu, i to RETROAKTIVNO
Pojeftinjenje cena daljinskog grejanja u Nišu biće neznatno, Foto: Profimedia

nišlije čeka pojeftinjenje

SJAJNA VEST ZA NIŠLIJE: Smanjuju im se računi za ovu uslugu, i to RETROAKTIVNO

Milačić je podsetio da toplane u Srbiji imaju obavezu da smanje varijabilnu cenu grejanja ukoliko se cena energenata smanji za više od pet odsto, a mogu da povećaju cenu ukoliko energenti poskupe za više od tri odsto.

Objavljeno:

Niška Gradska toplana dostavila je danas predlog Gradskom veću da varijabilni deo cene daljinskog grejanja pojeftini sa sadašnji šest na 5,54 dinara po kilovat satu utrošene toplotne energije.

Ukoliko Veće uvaži predlog toplane, nova cena primenjivaće se za obračun retroaktivno od 1. aprila. Direktor JKP Gradska toplana Predrag Milačić rekao je agenciji Beta da je u ovom kvartalu cena gasa opala za 8,96 odsto u odnosu na početnu cenu sa kojom je toplana započela grejnu sezonu, tako da to preduzeće ima zakonsku obavezu da Gradskom veću predloži nižu cenu grejanja.

Milačić je podsetio da toplane u Srbiji imaju obavezu da smanje varijabilnu cenu grejanja ukoliko se cena energenata smanji za više od pet odsto, a mogu da povećaju cenu ukoliko energenti poskupe za više od tri odsto. Fiksni deo cene daljinskog grejanja u Nišu ostaje i ubuduće 21,18 dinara po kvadratu.

Prethodnu korekciju varijabilnog dela cene grejanja niška toplana imala je u novembru prošle godine i tada je varijabilni deo cene sa 5,83 dinara po kilovat satu uvećan na šest dinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.