SKOČILO SA 107 NA 135! Povećava se broj zaraženih radnika Jure u Leskovcu
ilustracija, Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ, Ilustracija

još zaraženih

SKOČILO SA 107 NA 135! Povećava se broj zaraženih radnika Jure u Leskovcu

Očekuje se da će broj potvrdjenih slučajeva u Leskovcu i dalje rasti

Objavljeno:

Masovno testiranje radnika fabrike "Jura" u Leskovcu, praćenje kontakata i njihovo testiranje, povećalo je broj hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom u tom gradu s jučerasnjih 107 na 135.

Iz fabrike koja je, uprkos upozorenju i protestima radnika pre više od mesec dana, sada postala žariste širenja epidemije, u bolnicu je primljeno 20 novih pacijenata.

"Na današnji dan je 28 novih prijema. Jedna osoba je otpuštena kući, nemamo preminulih i nije bilo prebacivanja u niški Klinički centar", potvrdio je direktor ustanove Nebojša Dimitrijević, uz napomenu da su sinoć stigli nalazi za 1.100 zaposlenih koji su masovno testirani.

Očekuje se da će broj potvrdjenih slučajeva u Leskovcu i dalje rasti, jer se danas očekuju rezultati i za još nešto više od hiljadu preostalih testiranih radnika južnokorejske kompanije.

U leskovačkoj "Juri" zaposleno je ukupno 2.850 osoba, a direktor bolnice, koji je i član Kriznog štaba Leskovca, podseća da će se testirati i preostalih nekoliko stotina radnika koji nisu uspeli da to učine u petak, kada fabrika zbog toga nije radila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.