DR TIODOROVIĆ NAJAVIO VELIKU STVAR: Testiramo svih 2.850 radnika "Jure"!
Foto: Youtube printscreen

USKORO

DR TIODOROVIĆ NAJAVIO VELIKU STVAR: Testiramo svih 2.850 radnika "Jure"!

Ukazao je da je neophodno odvojiti zaražene od onih koji to nisu, te da oni koji su sa lakšim tegobama budu smešteni u kovid bolnice, najverovatnije u Nišu

Objavljeno:

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će svi radnici fabrike "Jura" u Leskovcu biti testirani na korona virus, a do sada je urađeno 1.200 testova.

"Svih 2.850 radnika biće testirano i sutra i prekosutra kako bi bilo sprečeno dalje širenje kovida-19", rekao je Tiodorović za televiziju Prva.

On je naveo da je 68 zaraženih koji su otkriveni nemaju mnogo znakova oboljenja, ali da se dosta kreću i mogu biti važan izvor infekcije.

"Oni potiču iz sela i mogu proširiti infekciju, to može da predstavlaj veliki problem", zaključio je Tiodorovih.

Ukazao je da je neophodno odvojiti zaražene od onih koji to nisu, te da oni koji su sa lakšim tegobama budu smešteni u kovid bolnice, najverovatnije u Nišu.

"Da to bude rešenje da presečemo dalju lokalnu transmisijuu i da ovo moguće lokalno žarište ugasimo", rekao je Tiodorović.

foto: PRINTSKRIN / TANJUG

Prema njegovim rečima, došlo je do zaražavanja u pogonu fabrike "Jura" i u Vlasotincu, a uzrok je način organizacije rada.

"Ako su radnici na traci pitanje je da li možete da postignete da budu na dva metra razmaka. Izgleda da je u početku bilo problema i sa zaštitnom opremom", rekao je on.

Tiodorović je naveo i da je u toj fabrici problem nastao i u autobusima koji su prevozili radnike na posao, a u kojima se nije poštovala odluka o razmaku i praznim sedištima.

Tiodorović je najavio da će odluka Vlade o novim merama sigurno biti obaveza nošenja zaštitnih maski za lice u zatvorenom prostoru.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.