VREME U SRBIJI JE SKROZ POLUDELO: U Loznici 19, Beogradu 20, Novom Sadu 21, a u jednom gradu ČAK 36 STEPENI
vreme u srbiji, Foto: Beta/Nenad Petrović

VREMENSKA PROGNOZA

VREME U SRBIJI JE SKROZ POLUDELO: U Loznici 19, Beogradu 20, Novom Sadu 21, a u jednom gradu ČAK 36 STEPENI

Evo kakvo nas vreme očekuje

Objavljeno:

Poznato je da proleće donosi prilično promenljivo vreme, te se temperature menjaju iz sata u sat što dovodi do velikih temperaturnih razlika u različitim delovima zemlje.

Iako je u većem delu Srbije danas pretežno oblačno, temperature između severnih i zapadnih krajeva na jednoj strani, odnosno južnih i istočnih na drugoj, razlikuju se i do 20 stepeni!

U Beogradu i Loznici danas je prohladno

Na severo-zapadu zemlje temperature se uglavnom kreću oko 20. podeoka, pa je, na primer, u 13.00 sati u Loznici izmerena temperatura od 19 stepeni, u Beogradu je 20, a nekoliko stotina kilometara dalje, u Kuršumliji, u isto vreme bilo je čak - 36 stepeni!

U svakom slučaju, na osnovu ovih brojki, lako se može zaključiti da je u mnogim delovima Srbije ovo definitivno najtopliji dan u 2020. godini.

Pravo letnje vreme na jugu Srbije

Navikli smo da nas vreme u ovo doba godine iznenađuje i da su prisutne velike temperaturne oscilacije, te dok ostatak Srbije uživa u prijatnom, ali i dalje ne previše toplom vremenu, u centralnom delu i na jugu Srbije vlada pravo letnje vreme, pa se i u Nišu, Leskovcu i Kruševcu temperature kreću od 33 do 35 stepeni.

Temperaturna razlika bila je primetna još u prepodnevnim časovima. U trenutku preseka temperature u 10.00 sati, kada je u Kuršumliji, Sjenici, Leskovcu i Dimitrovgradu temperatura već dostigla 26. podeok i time najavila veoma topao dan, na severozapadu Srbije bilo je prohladno i temperature su se kretale oko 15 do 18 stepeni.

Temperatura u Srbiji u 10.00 sati

Kao što su meteorolozi i najavljivali, tokom današnjeg dana je u južnijim delovima Srbije veoma toplo zbog toga što su pod uticajem ciklona koji uslovljava oblačno vreme, ali ujedno i priliv tople vazdušne mase sa severa, koja dolazi u sklopu snažnog jugo-zapadnog strujanja, što donosi i visoke temperature.

Vetar donosi i pesak iz Sahare

U određenim delovima Srbije vlada pravo pustinjsko vreme, jer ne samo da jugozapadni vetar donosi visoke temperature za ovo doba godine, već sa njim stiže i pesak iz Sahare.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.