NI U ŠALI NE BIH PODRŽALA IZJAVU NESTOROVIĆA: Darija Kisić u Jutarnjem otkrila SVE DETALJE BESPLATNOG LEČENJA
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

OGLASILA SE

NI U ŠALI NE BIH PODRŽALA IZJAVU NESTOROVIĆA: Darija Kisić u Jutarnjem otkrila SVE DETALJE BESPLATNOG LEČENJA

Rekla je svoje o letovanjima

Objavljeno: 15.05.2020. 09:19h
  • 125

Darija Kisić je gost Jutarnjeg programa televizije Pink gde je otkrila za koga će biti besplatan test na korona virus.

- Sve je izvesno da ako opstane virus korone da će se javljati u sezoni kada i običan grip.

Mere samoizolacije su dale rezultat, sačuvan je deo populacije.

- Već sama sebe ako slušam, smatram da sam dosadna. Ove mere imaju definitivno efekta. Ne bih ni u šali da podržim izjavu Nestorovića da svi izađemo napolje i zarimo se.

foto: Printscreen

- Ne možemo ni gledati te apsolutne brojeve, napominjem da testiramo ogroman broj ljudi, koji spadaju u rizičnu grupu. Kada su u pitanju mere opšte prevencije, one imaju nevervatan značaj. Banke, pošte, gradski prevoz, ljudi moraju nositi maske na takvim mestima. Ni ne treba nositi masku napolju, nemoguće je u mimohodu da se zarazite, pogotovo ako sedite sa porodicom u restoranu pa ne možete ni tada, sa tim ljudima već provodite vreme. Polazimo od činjenice da nam je najbitnije zdravlje, svoje, pa svojih najmilijih i da ćete se u skladu sa tim i ponašati.

Letovanje?

- Nezgodno je donositi planove za leto. U toku trajanje epidemije nije baš dobro da dajemo preporuke bilo kakve. Taj pleksiglas, ili vreme odlaska u vodu su isključivo za šalu. Svim državama je u cilju da im se ne uvuče rezervoar zaraze, kao orijentacija trijaže je test, ne stariji od 72 sata. Opet je moguće da se dogodi da osoba bude testirana u periodu inkubacije i da se kasnije otkrije da je zaražena korona virusom, ističe Darija.

Ako neko želi da prekine samoizolaciju, mora sam da plati test za korona virus. Testiranje je besplatno za decu i studente, rekla je Darija Kisić i dodala da ć se ovo odnositi i na komercijalna putovanja.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media