DANAS PENZIONERI DOBIJAJU 100 EVRA OD DRŽAVE! Siniša Mali potvrdio
Siniša Mali o 100 esvra, Foto: printscreen

jutarnji program

DANAS PENZIONERI DOBIJAJU 100 EVRA OD DRŽAVE! Siniša Mali potvrdio

Gost Jutarnjeg programa na televiziji Pink bio je Siniša Mali

Objavljeno: 09:25h

O prijavljivanju za novčanu pomoć od 100 evra putem kontakt - centra, o isplati novca za primaoce penzija i o ekonomskim merama za podršku privredi, ministar Siniša Mali govori na televiziji Pink.

- Mi smo krenuli 13. maja sa onlajnom prijavom, putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Impresioniran sam da se preko 3 miliona građana prijavilo za pomoć države u iznosu od 100 evra. Pogodili smo ekonomske mere, nema otpuštanja radnika, finansije su stabilne. Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć su automatski ubrojani, ne ulaze u ovaj broj koji sam izgovorio sada. Imali smo isplatu minimalne zarade prethodne nedelje, svaki zaposleni dobija 750 evra od države, znači, tri minimalne zarade. Hteli smo da nađemo meru, da bismo pokrili sve sektore. Da sumiramo sve, mi smo izašli sa predlogom da mala i srednja preduzeća oslobodimo od plaćanja poreza na dobit, isplate minimalaca i drugo... Teret je pao na leđa države, prošli smo kroz teške promenee, sve je započeo Aleksandar Vučić još dok je bio predsednik Vlade. Država je preuzela odgovornost, jedan cilj je da sačuvamo naše fabrike, a drugi je da sačuvamo zaposlene.

Srbija će biti najbolja u Evropi kada je BDP u pitanju, rekao je ministar.

- Mi hoćemo da do kraje budemo na pozitivnoj nuli. Bićemo sigurno bolji od svih. Ono što je meni važno da napomenem, da smo dali dodatnu sigurnost građanima, da mogu da se oslone na državu, takođe širimo optimizam. Zamislite četvoročlanu porodicu, pa oni će dobiti 400 evra, to nije malo, moramo što brže da pokrenemo našu ekonomiju. Moramo da budemo prvi. Kada se u istoriji države desila situacija u Srbiji da je drržava ovako pomogla svojim građanima na ovaj način. Sajt je radio uprkos tome da se više od 3 miliona građana prijavilo za građane.

- Danas počinje isplata pomoći za penzionere. Ovo je naš način da im kažemo hvala!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.