OVO SU CENE TESTA NA KORONAVIRUS u zemljama u koje Srbi NAJČEŠĆE PUTUJU: Ovo će vam SIGURNO TREBATI
Testiranje na koronavirus, Foto: EPA/Szilard Koszticsak

ovako stoje stvari

OVO SU CENE TESTA NA KORONAVIRUS u zemljama u koje Srbi NAJČEŠĆE PUTUJU: Ovo će vam SIGURNO TREBATI

Neke države već su najavile da će se u njih moći ući samo uz negativan test na virus korona i okvirno odredile njegovu cenu

Objavljeno:

Zemlje u koje građani Srbije najčešće putuju odredile su cene za testiranje na koronavirus, kako bi putnici mogli da uđu u njih bez karantina.

Pojedine zemlje u koje građani Srbije najčešće putuju odredile su cene za test na koronu kako bi putnici mogli da uđu u njih bez karantina, a cene i te kako variraju.

Neke države već su najavile da će se u njih moći ući samo uz negativan test na virus korona i okvirno odredile njegovu cenu.

Za ulazak u Srbiju biće neophodan negativan test na Kovid-19, ne stariji od tri dana. Građani koji budu putovali u zemlje koje insistiraju na zdravstvenom pasošu, moći će da u Kliničkom centru Srbije urade test na sopstveni zahtev. Test će koštati oko 50 evra.

U Bosni i Hercegovini za test je potrebno obratiti se Institutu za javno zdravstvo, a testiranje će koštati 200 KM (100 evra).

U Sloveniji još nije određena tačna cena testa, ali procene su da neće biti skuplji od 20 evra.

Zvaničnici Crne Gore najavljuju da će ova zemlja uskoro biti bez virusa korona, pa će i cena testa biti „minimalna“.

Hrvatski mediji spekulišu da će u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo test koštati 200 evra, iako je hrvatski ministar zdravlja govorio da pouzdani test na Kovid-19 košta100 evra.

Aerodrom u Beču nudiće testiranje na virus korona po ceni od 190 evra, kako bi putnici izbegli karantin od 14 dana.

U Nemačkoj, na institutu „Robert Koh“ pacijenti sa simptomima gripa se nasumično testiraju na koronavirus. Troškove snosi zdravstveno osiguranje ukoliko je test preporučio lekar, dok je za ostale regularna cena 200 evra.

Plan grčkih zvaničnika jeste da putnici urade testove u zemlji porekla, pa da se potom zapute u Grčku. Iako je bilo najava da će dobrovoljni test u ovoj zemlji koštati od 120 do 300 evra, moguće je da će cena da padne na 10 evra po osobi kasnije tokom leta

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.