MALA MATEA (9) JE VELIKI ČOVEK: Novac i poklone od rođendana donirala deci bez roditelja čak dva puta!
Dobitnica je specijalne nagrade iz više razloga, Foto: Printscreen

HUMANISTA GODINE

MALA MATEA (9) JE VELIKI ČOVEK: Novac i poklone od rođendana donirala deci bez roditelja čak dva puta!

Dobitnica je specijalne nagrade iz više razloga

Objavljeno:

Devetogodišnja Matea Balani iz Zrenjanina je dobitnica vrednog priznanja koje dodeljuje Fondacija Trag. Ona je na konkursu Virtus dobila specijalnu nagradu za mladu filantropkinju za 2019. godinu.

Ona je do ovog priznanja došla zahvaljujući tome što je, iako je još devojčica, aktivno uključena u humanitarne akcije, navodi se na portalu Zrenjaninski.com.

Dobitnica je specijalne nagrade iz više razloga. Naime, u obrazloženju odluke se navodi da je Matea tokom protekle godine organizovala i sprovela akciju obnove ormara na Odeljenju za pedijatriju.

Takođe, prikupljala je i donirala PET ambalažu lokalnom azilu za životinje, a drugu godinu zaredom organizovala je i humanitarni rođendan u okviru koga je prikupljeno više od 50.000 dinara, kao i veća količina robe u vidu odevnih predmeta i školskog pribora.

Matea je sav prikupljeni novac i poklone donirala deci bez roditeljskog staranja smeštenoj u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, a organizaciji svih filantropskih akcija u 2019. godini posvetila je više od 60 volonterskih sati:

Prošlog juna, ni početak letnjeg raspusta ni temperatura koja je prelazila 30 stepeni, nisu sprečili desetine osnovaca iz Zrenjanina i okolnih sela da se druže sa mališanima iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Matea je toga dana slavila svoj deveti rođendan, a sve poklone je donirala gostima iz Dečijeg sela:

Mi smo u jednom trenutku shvatili da oni nemaju nijedan zagrljaj ni od mame ni od tate, pa smo mislili da napravimo dan posvećen njima.

Matea poznaje čak pet stranih jezika i svi kažu da je reč o miloj i toploj devojčici. Veliku podršku je dobila i na društvenim mrežama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.