U OVOM SRPSKOM GRADU DESILA SE JEZIVA STVAR: Spomenik oslobodiocima u Drugom svetskom ratu išaran sramnim grafitima
Meštani pretpostavljaju da je spomenik išaran prošle noći, Foto: Facebook

VANDALIZAM

U OVOM SRPSKOM GRADU DESILA SE JEZIVA STVAR: Spomenik oslobodiocima u Drugom svetskom ratu išaran sramnim grafitima

Meštani pretpostavljaju da je spomenik išaran prošle noći

Objavljeno:

Spomenik oslobodiocima u Drugom svetskom ratu u centru niškog naselja Brzi Brod noćas je išaran grafitima. Na spomeniku je crnim sprejom napisano "Smrt komuni", precrtani su petokraka, srp i čekić, a docrtana su četiri ocila.

Meštani pretpostavljaju da je spomenik išaran prošle noći, kada su se mladi iz tog naselja razilazili iz Spomen-parka gde se okupljaju.

"Nije bitno koju ideologiju podržavaš, ali spomenike koji su postavljeni našim precima koji su poginuli braneći zemlju sramota je dirati i skrnaviti ma iz kog perioda bili. Najoštrije osudjujemo ovaj vandalski čin", kazali su agenciji Beta u Udruženju gradjana "Prijatelji Brzog Broda". Dodali su da očekuju da će vandali biti brzo nadjeni pošto susedni lokali imaju kamere za video nadzor. ; "Pojedinac ili grupa ovakvim potezom nisu samo udarili na ideologiju prošlog vremena, već i na trud koji su stanovnici Brzog Broda uložili da bi spomen park bio uredjeno mesto", naveli su članovi tog udruženja. ; Prošle godine je njihovim zalaganjem Spomen-park uredjen, kao i spomenik, napravljene su staze oko spomenika, "wi-fi pametna klupa", ograda oko parka, posadjeno zelenilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.