HOROR PRIČA IZ NOVOG SADA: Žena danima zatrpana u smeću, poslednji put pila vodu u petak, stanari ne znaju šta će!
Ilustracija, Foto: Profimedia

strašno

HOROR PRIČA IZ NOVOG SADA: Žena danima zatrpana u smeću, poslednji put pila vodu u petak, stanari ne znaju šta će!

Komšije su jedine koje su do nedavno vodile računa o njoj, ali poslednjih dana se ne usudjuju ni da je pomere, iz straha da će je povrediti

Objavljeno: 10.05.2020. 22:23h
  • 45

Jedna Novosadjanka od 93 godine, četiri dana leži zatrpana smećem u hodniku svog stana u Novom Sadu, jer niko od nadležnih službi neće da prihvati odgovornost za nju.

Ta žena je poslednji put put popila vodu u petak, po njoj gamižu bubašvabe, a smrad trule hrane iz zamrzivača, smeća i fekalija oseća se već u hodniku zgrade, naveo je portal Nova.rs.

Komšije su jedine koje su do nedavno vodile računa o njoj, ali poslednjih dana se ne usudjuju ni da je pomere, iz straha da će je povrediti.

Predsednik Skupštine stanara zgrade, Siniša Pejčić, rekao je da ;"ovo traje već nedeljama, ali poslednja tri-četiri dana su najgora. Zadnji put je Hitna pomoć došla 1. maja, kada su je pregledali i zaključili da je 'socijalno zapuštena' i 'opšteg lošeg stanja'. Odbili su da je odvedu u bolnicu uz obrazloženje da, kako su mi rekli, 'bolnica nije mesto za umiranje'…".

"Nije više ni svesna, ali još diše. Pokušao sam da joj dam vode pre neki dan, ali nije u stanju ni da pije. Potpuno smo očajni i nemoćni", rekao je on.

Dodao je da je zvao i Centar za socijalni rad, gde su mu rekli da zove Hitnu pomoć, a tamo su ga opet vratili na socijalnu službu, i tako u krug.

Naveo je da su mu u Centru za socijalni rad kazali da su domovi za stare "svakako prebukirani" i da nemaju kapaciteta da je prime.

Po njegovim rečima, ta žena od rodbine ima samo sestru u drugom kraju grada, koja je i sama stara i bolesna.

Pejčić je rekao da je ta žena u njegovoj zgradi izlazila pre vanrednog stanja, a da je potom, pošto je uvedena zabrana kretanja za starije osobe, "počela da propada svakog dana sve više i više".Na intervenciju portala Nova.rs, ekipa Hitne pomoći izašla je na teren danas popodne kako bi pomogla toj ženi.

Oni su uspeli da je bezbedno podignu s poda i stave na krevet, ali više od toga, kako kažu, nisu mogli učiniti, jer je procenjeno da ona nije za bolničko lečenje, već za hitni smeštaj u prihvatilište Doma za stare u Futogu.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media