U NAREDNIH 7 DO 10 DANA VIDEĆE SE REZULTAT: Tiodorović upozorio da smo se PREVIŠE OPUSTILI, ovo NIJE DOBRO!
Epidemiolog Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen/RTS

ZABRINUT

U NAREDNIH 7 DO 10 DANA VIDEĆE SE REZULTAT: Tiodorović upozorio da smo se PREVIŠE OPUSTILI, ovo NIJE DOBRO!

On je naveo da je virus samo manje prisutan, jer ima daleko manje osoba koje ga mogu širiti

Objavljeno:

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna, jer je korona virus i dalje prisutan u društvu.

- Može se oceniti da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna zato što imamo prisustvo virusa i dalje i imamo lokalnu transmisiju, odnosno mogućnost da ljudi oboljevaju. Ocena da je virus oslabio je pogrešna - rekao je Tiodorović za TV Pink.

On je naveo da je virus samo manje prisutan, jer ima daleko manje osoba koje ga mogu širiti.

- U novom Kliničkom centru u Nišu imamo 738 slobodnih postelja i samo 13 pacijenata koje su Kovid pozitivne. U gerontološki centar je vrećano više od 70 osoba, a pokriva ih 44 radnika što je dobra vest - ističe Tiodorović.

Prema njegovim rečima, daleko je manje pozitivnih, a cilj je da se spusti ispred pet odsto, dok je procenat sada u Nišu 2,5 do 3,2 odsto.

- Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana. Poslednja dva dana su pokazala da se dobar deo stanovništva ne ponaša odgovorno i ne poštuje predviđene mere. Previše smo se opustili, u narednih sedam do 10 dana ćemo videti rezultat - rekao je Tiodrović.

Tiodorović je naveo da se sada Klinički centar u Nišu može pripremati za rad u normalnim uslovima.

- Žarište imamo samo u Leskovcu, iz "Jure" je 52 sa pozitivnim nalazom. Srećom reč je o mlađim ljudima - dodao je on i istakao da su maske obavezne, a rukavice samo u određenim situacija – u prodavnici i na pijaci.

- Moramo i dalje razmišljati o tome da se moramo pridržavati ovih mera, pre svega nošenja maske, rastojanja od 2 metra. Ako je ukinuto vanredno stanje ne znači da su ukinute mere. Ipak se nalazimo u pandemiji. Moramo pratiti okolo zemlje i ako se spremamo da idemo negde na letovanje, moja će preporuka biti potpuno jasna. Letujmo u Srbiji, u našim lepim planinama i banjama - rekao je za kraj doktor Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.