NJEN SUPRUG JE ZBOG KORONE PRESTAJAO DA DIŠE, SMRŠALI SU DRASTIČNO: Porodica iz Kuršumlije prošla kroz agoniju!
Milja i Nenad Božić, Foto: Printskrin facebook/Milja Božić

ISPOVESTI LJUDI KOJI SU OZDRAVILI

NJEN SUPRUG JE ZBOG KORONE PRESTAJAO DA DIŠE, SMRŠALI SU DRASTIČNO: Porodica iz Kuršumlije prošla kroz agoniju!

Proživeli su pakao

Objavljeno:

Ni sada ne znamo od koga smo se inficirali, ali znamo da je osećaj da si bolestan, najblaže rečeno, grozan. Temperatura varira, osećaš malaksalost, umor, gubiš čulo ukusa i sluha. A najgori i najteži od svega je osećaj krivice jer si, ne znajući, ti nekome preneo virus.

Ovim rečima Milja Božić (55), iz Kuršumlije, za Novosti opisuje stanje kroz koje je sa suprugom Nenadom (59) prolazila od 30. marta, kada je on prvi put dobio temperaturu. I dok po povratku u svoj stan u petak ujutru, posle četrnaest dana provedenih u karantinu u majčinom stanu u drugom delu grada, pristaje da govori za novine, Milja kaže da su ona i njena porodica proživeli pakao zbog virusa korona.

- I dalje mnogo toga ne znam, ali znam da nam je u kuću ušla neman, neželjeni gost ... - priča Milja, i nabraja događaje koji su se dešavali njoj i njenoj porodici, suprugu od kojeg je ona inficirana, ali i majci i sestri kojima je ona prenela virus.

Posebno zahvaljuju komšiluku koji im je donosio hranu. Milja nam kaže da u jednom trenutku više nisu imali gde da je stavljaju.

Priseća se da je najveću traumu doživela kada joj se suprug onesvestio u kuršumlijskom Domu zdravlja i nakratko prestao da diše, ali je zahvaljujući prisebnosti i pomoći lekara vraćen u život.

Iako su rezultati analiza bili u redu, on je posle drugog testiranja, 10. aprila, poslat na dalje lečenje u Prokuplje, gde je posle četiri dana provedena na kiseoniku bio vidno oporavljen. Toga dana su, priča Milja, stigli rezultati da su oboje pozitivni na kovid 19 a potom ih prosleđuju na dalje lečenje u Niš, njega u Klinički cantar, a nju u Studentski dom.

- Posle deset dana provedenih u Nišu, gde je, moram reći, sve bilo odlično organizovano, ja sam se vratila kući, bilo je to 25. aprila, a suprug dan kasnije. U međuvremenu je i moja mama, koju sam ranije negovala, dobila temperaturu. O njoj se u periodu mog odsustva brinula sestra iz Sokobanje, kojoj sam takođe, ne znajući da sam pozitivna, prenela virus - govori Milja, i pojašnjava da su joj i majka i sestra u međuvremenu odvezene u niški KBC.

Pretpostavlja da se suprug inficirao na poslu, na šalteru pošte, ali u to nisu sigurni.

- Bitno je da se sve završilo dobro, samo što je Nenad smršao 12 kilograma, a ja šest. I najveća sreća je što nam kćerka od 17 i sin od 26 godina nisu oboleli.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.