SLEDI NAM PAKLENIH 48 SATI: Meteorolozi upozoravaju na veliki preokret, SPREMITE SE DOBRO!
Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

VREMENSKA PROGNOZA

SLEDI NAM PAKLENIH 48 SATI: Meteorolozi upozoravaju na veliki preokret, SPREMITE SE DOBRO!

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka

Objavljeno:

Naredna dva dana se očekuje veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom iznad proseka za ovaj period godine i to u većini mesta od 26 do 30 stepeni.

Već u utorak čeka nas prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature za tri do deset stepeni Celzijusa, dok će se samo na jugu zemlje zadržati toplo vreme.

Prognoza UV indeksa za nedelju pokazuje da je vrednost u kategorijama visoka (6-7) i vrlo visoka - najviše osam u pojedinim delovima Srbije, govore podaci RHMZ-a.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenljivog raspoloženja i glavobolje. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetljivih osoba.

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.5ºS.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24.5ºS. Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 3 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 58 mm.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.