OVO JE IZNENADILO CEO GRAD: Dve vaspitačice i starija žena u Majdanpeku zaražene korona virusom
Testiranja zaposlenih sprovedena uoči početka rada dečije ustanove, Foto: Profimedia, Ilustracija

OBUSTAVLJEN PRIJEM DECE

OVO JE IZNENADILO CEO GRAD: Dve vaspitačice i starija žena u Majdanpeku zaražene korona virusom

Testiranja zaposlenih sprovedena uoči početka rada dečije ustanove

Objavljeno:

Dve vaspitačice dečije ustanove "Marija Munćan" u Majdanpeku pozitivne su na COVID-19, zbog čega je obustavljen prijem dece u ovu ustanovu, potvdrio je za agenciju Beta direktor Zdravstvenog centra u Majdanpeku Dragan Fudulović.

On je rekao da su testiranja zaposlenih sprovedena uoči početka rada dečije ustanove, i da su tom prilikom dva testa pokazala prisustvo virusa kod dve vaspitačice.

"Testirali smo sve zaposlene pre početka rada vrtića, i testom je bilo obuhvaćeno 43 radnika. Dve pacijentkinje su bile pozitivne, nakon čega smo sproveli anketu sa kontaktima zaraženih i oni će biti stavljeni u samoizolaciju", rekao je doktor Fudulović.

Prema njegovim rečima, zaražene osobe su prebačene u Niš kako bi se pratilo njihovo stanje, a kako je Beti potvrdio predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović, jutros su stigli rezultati novotestiranih osoba, i prisustvo korona virusa utvrdjen je kod još jedne starije osobe iz tog grada.

Direktorka ustanove "Marija Munćan" Jelena Sperlić izjavila je za Betu da su preduzete sve potrebne mere u toj ustanovi, što podrazumeva dezinfekciju svih prostorija.

Do sada je u Majdanpeku od posledice COVID-19 preminula jedna osoba. Reč je o muškarcu starom 89 godina koji je imao mnogo pratećih bolesti, a svi njegovi kontakti su bili negativni na korona virus.

Predsednik opštine Popović rekao je Beti da su rezultati tri pozitivne osobe iznenadile sve u toj opštini u kojoj su se građani, kako je rekao "pridržavali svih mera".

"Pretpostavljamo da su se osobe zarazile tokom prvomajskih praznika, kada su svi poželeli da neradne dane provedu van grada ili na vikendicama", rekao je Popović.

On je dodao da u Majdanpeku saobraćaj i opštinske službe funkcionišu bez problema, ali i da su otvoreni ugostitejski objekti, pa inspekcija proverava da li se ugostitelji pridržavaju preporuka.

Danas je izvršena i dezinfekcija stambenih objekata u kojima žive osobe pozitivne na COVID-19 ali i ostalih gradskih ustanova u Majdanpeku.

Popović je rekao da se Majdanpek "dobro nosio sa korona virusom" zahvaljujući tome što su se građani pridržavali propisanih mera, ali i donacije kompanije Zidjin, koja je ovom gradu donirala oko 30.000 maski i rukavica, kao i zaštitna odela za radnike u zdravstvu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.