DRAGOMIR JE OSTAO BEZ POSLA: Odlučio je da GAJI KOZE, a ove zime mu se dogodilo nešto neočekivano
Dragomir Pantevski, Foto: Printscreen RTS

dosetljivo

DRAGOMIR JE OSTAO BEZ POSLA: Odlučio je da GAJI KOZE, a ove zime mu se dogodilo nešto neočekivano

Ova zima mu je bila najteža, jer je morao da obezbedi 1.200 bala deteline, a prihodi nikad nisu bili manji

Objavljeno:

Dragomir Pantevski iz Glogonja, kod Pančeva, ima veliku farmu koza od koje više ne može da živi. Za jariće i koze dobija izuzetno nisku cenu, a da bi smanjio troškove za hranu za stado - prinuđen je i da ih poklanja.

Kada je pre deset godina ostao bez posla u državnoj firmi, Dragomir je odlučio da se posveti kozarstvu. Stekao je za to vreme stado od 70 koza i 30 jarića, piše RTS.

Ova zima mu je bila najteža, jer je morao da obezbedi 1.200 bala deteline, a prihodi nikad nisu bili manji.

- Ranije se moglo, sve sam prodavao i to jariće po 350 dinara za kilogram, čekalo se u red. Sad nema više, ne znam šta se desilo, ali u poslednje dve godine ostaje mi po 20 jarića i sad ih ima 70 velikih - priča Dragomir Pantevski iz Glogonja.

1 / 1 Foto: Printscreen RTS

Za koze od početka godine dobija 2.000 dinara po komadu, što je kako kaže izuzetno malo. Jedinu zaradu sad ima od prodaje kozjeg mleka i sira, ali to ne može da pokrije ni osnovne troškove.

- Sad sam skoro poklonio 60 jarića. Dao sam ih sa 1.500 dinara na komad i to jare od deset kilograma. To je poklon, ali nisam imao drugi izbor. Da nisam to uradio, ne znam šta bih radio. Ove već ne mogu da dam, njih 10-tak već su primile jarca, imaju pet meseci i ne znam šta ću dalje - kaže Pantevski.

Dragomir nije uspeo da obezbedi ni adekvatan prostor za koze.

Smeštene su u štali od 50 kvadartnih metara, a za novu investiciju i izgradnju većih objekata, potrebno mu je, kako kaže, oko milion dinara, a on sam to ne može da obezbedi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.