DANAS SE OTVARAJU TRŽNI CENTRI U SRBIJI! Biće popusta, a ovo su tačno obaveze svih potrošača
Tržni centar, Foto: Nebojša Mandić

dočekali smo

DANAS SE OTVARAJU TRŽNI CENTRI U SRBIJI! Biće popusta, a ovo su tačno obaveze svih potrošača

Zvanično nije zabranjeno da kupci u objekat uđu bez maske, ali se očekuje da će poštovati preporučene mere kako bi zaštitili i sebe i druge

Objavljeno:

Tržni centri od danas od 10.00 sati otvaraju vrata za posetioce, nakon pauze od skoro dva meseca. Radiće svakodnevno, prema redovnom radnom vremenu do 22.00 sata, uz poštovanje svih zaštitnih mera koje važe u zatvorenom prostoru. Unutar objekata u šoping molovima obavljena je dezinfekcija od poda do plafona. Potrošači imaju obavezu da slede preporuke nadležnih, koje podrazumevaju nošenje pre svega maske, a onda i rukavica i pridržavanje propisane udaljenosti. Zvanično nije zabranjeno da kupci u objekat uđu bez maske, ali se očekuje da će poštovati preporučene mere kako bi zaštitili i sebe i druge.

U želji da obraduju potrošače, trgovci su pripremili i brojne popuste. Kupci će sada otkriti da li je šoping uz zaštitne mere izgubio svoju draž. Danijela Vasić, PR menadžer tržnog centra "Ada mol" kaže za "Novosti" da su preduzeli sve dezinfekcione i bezbednosne mere kako bi se građani osećali sigurno, kao i da im je na prvom mestu zdravlje i zaposlenih i kupaca.

Obezbeđenje će, kako navodi, kontrolisati broj ljudi u tržnom centru i neće dozvoliti da se napravi gužva. Ističe da mora da se poštuje propisana udaljenost.

- Svaka prodavnica ima dužnost da prema svojoj kvadraturi ograniči maksimalan broj kupaca - naglašava naša sagovornica. - Zaposleni u tržnom centru će nositi maske i rukavice. Sprovode se detaljne mere čišćenja svih površina sa kojima se dolazi u kontakt. Na ulazima su postavljene dezobarijere za obuću i sredstva za higijenu ruku na bazi alkohola, koje se nalaze i kod toaleta.

I "Delta siti" spremno dočekuje posetioce. Zijad Alić, tehnički direktor ovog tržnog centra, kaže za naš list da su "punom parom" radili na pripremi objekta u skladu sa preporukama:

- Vodimo računa o dezinfekciji i na pravcima unosa robe.

Sagovornici naglašavaju da su u objektima zamenjeni filteri na komorama klime, dezinfikovane cevi i da je klimatizacija preusmerena na unos svežeg vazduha. Za restorane, koji rade u okviru tržnog centra, važe ista pravila koja primenjuju svi ugostiteljski objekti.

VRAĆA SE REDOVNO RADNO VREME

Hipermarketi se, posle ukidanja vanrednog stanja, vraćaju redovnom radnom vremenu. Od danas većina njihovih prodajnih objekata radi od 8.00 do 22.00 časa, a neki startuju i jedan sat ranije. Takav raspored najavljuju iz "Lidla", "Univereksporta" i "Disa". Slično je i u radnjama "Deleza" i "Merkatora S". U sistemu "Merkatora S" nakon ovog vikenda vraćaju se na režim rada od pre korone. Do tada, objekti koji su duže radili zatvaraće se u 22 časa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.