BILJANA SRBLJANOVIĆ JE REKLA DA ĆE DONIRATI PLAZMU, ali sada ima novosti: Užasno mi je krivo, htela sam...
Biljana Srbljanović, Foto: Printscreen

RAZOČARALA SE

BILJANA SRBLJANOVIĆ JE REKLA DA ĆE DONIRATI PLAZMU, ali sada ima novosti: Užasno mi je krivo, htela sam...

Ispostavilo se da Biljana nije pogodan davalac plazme, što je objavila na svom Fejsbuk profilu...

Objavljeno: 16:14h

Biljana Srbljanović, dramska spisateljica, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kolumnisktinja "Blica", koja je uspešno izlečena od korona virusa, najavila je u nekoliko navrata da će donirati svoju plazmu u okviru programa koji radi na lečenju obolelih putem antitela koja se izdvajaju iz plazme već izlečenih pacijenata.

- Jedva čekam da zagrlim svoje. Mogu na neki način da učestvujem u oporavku ljudi, terapijom krvnom plazmom. Od jednog pacijenta mogu da se izdvoje antitela za dva druga pacijenta i ako je to moguće, svakako ću učestvovati u tom programu, da pomognem ljudima da lakše prebrode bolest - rekla je Biljana prilikom gostovanja kod Jovane na TV Prva.

Međutim, ispostavilo se da Biljana nije pogodan davalac plazme, što je objavila na svom Fejsbuk profilu.

na kraju me nisu odobrili za donaciju plazme, iz koje se izdvajaju antitela, koja mogu da pomognu u lečenju pacijenata...

Posted by Леја Келер on Среда, 06. мај 2020.

- Na kraju me nisu odobrili za donaciju plazme, iz koje se izdvajaju antitela, koja mogu da pomognu u lečenju pacijenata od covida. Nemam dovoljnu kilažu i ne mogu zbog neke nevezane hronične terapije koju uzimam, to me diskvalifikuje. Užasno mi je krivo, htela sam ovim da nekako zaključim celu priču, da vratim i ja nešto svemiru ili barem društvu.

Jedino što mogu je da vas pozovem da, ako ste zdravi, preležali ste koronu, ako nemate neka druga hronična stanja, dobro se osećate i niste kost i koža, javite se na telefon 19819 i ne morate da slušate celu poruku, odmah pritisnite nulu, bićete direktno povezani sa doktorima koji će vas sve ispitati i reći da li se kvalifikujete za donaciju. Mnogo mi je krivo. Nadam se da ću barem nekog podstaknuti da se prijavi i pomogne umesto mene - poručila je Biljana Srbljanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Žena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.